Strona 10 z 269 PierwszyPierwszy ... 891011122060110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Podejrzewam, że obecnie nie ma na rynku żadnego szkła pod FF firmy Canon, którym możnaby płynnie zoomować podczas kręcenia. A tak w ogóle to każdy znający się na operatorce powie ci, że po prostu się nie zoomuje. Jak jesteś innego zdania, to kup żonie handycama.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Podejrzewam, że obecnie nie ma na rynku żadnego szkła pod FF firmy Canon, którym możnaby płynnie zoomować podczas kręcenia. A tak w ogóle to każdy znający się na operatorce powie ci, że po prostu się nie zoomuje. Jak jesteś innego zdania, to kup żonie handycama.
    Powiedz to np. Stanley'owi Kubrickowi, który tak po chamsku i bezczelnie zoomował choćby we Lśnieniu.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    A tak w ogóle to każdy znający się na operatorce powie ci, że po prostu się nie zoomuje.
    Ufff, już myślałem, że znasz się na operatorce.
    Przez ostatni rok obejrzałem około 200 filmów lepszych i gorszych. W kilku można było zobaczyć naprawdę spektakularne przykłady, jakie cudowne efety uzyskuje się, uzywając zoom w operatorce. Polecam wnikliwe obejrzenie filmu "Zielona Mila", na ten przykład Jest jedno zoomowanie, za to jakie!

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Powiedz to np. Stanley'owi Kubrickowi, który tak po chamsku i bezczelnie zoomował choćby we Lśnieniu.
    W Lśnieniu zoomowała ekipa John'a Alcott'a
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie wiem kto personalnie odpowiadał za kręcenie pierścieniami, ale mając na uwadze jak totalnym twórcą był Kubrick, to raczej trudno mówić o samowolce czy autorskiej inwencji kogoś innego z ekipy :-))

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KUBAwo Zobacz posta
    No raczej zmiana ogniskowej podczas kręcenia w szkłach do fotografii to padaka totalna...
    Wcale nie gorsza jak przy szkłach do wideo, jeśli wszystko trzyma się w ręku tak jak do fotografii.
    Nie bez powodu są statywy i przekładnie follow-focus do filmowania lustrzankami.
    Nawet najtańsze kitowe szkło da znacznie lepszy efekt jeśli użyjemy stabilizacji naramiennej oraz nawet najprostsze follow-focus zrobione z trytytek jak te:
    http://www.enjoyyourcamera.com/Video...ner::4930.html

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

@strideer @dinderi - mówiłem o jednoosobowej obsłudze kamery w kręceniu nie-do-kina, bo zakładam, że w takich celach będzie żona s1nn3r'a swój sprzet wykorzystywała. A efekt Vertigo w odpowiednim momencie użyty lubię.

Domyślnie

Całkiem zacny efekt. Aczkolwiek przy kręceniu rocznego syna opowiadana historia może się zrobić lekko scary .

@Micles
    Nie kupie żonie handycama bo wtedy zostanę z 450D :P. A tak upiekę dwie pieczenie na jednym ogniu, a raczej swoją pieczeń do zdjęć hehe.

@KacperP
    Całkiem fajny budżetowy follow focus. Zobaczymy gdzie jej nowe hobby zabrnie, kto wie może będzie się trzeba kupić zewn. lcd, statyw z głowicą olejową, mikrofon itd.
    Jak będzie robiła filmy z takim klimatem to czemu nie.
    A ma duszę artystyczną więc teraz kwestia techniki .

Bywalec

Domyślnie

Podobno 3 stycznia nowe 35 i 24-70.

Szczerze mówiąc trochę zmartwiła mnie ta wiadomość, bo właśnie zbierałem się do zakupu 35L, ale w obliczu nowości jakoś tak głupio. A nowość będzie dostępna pewnie za pół roku. Błędne koło.
    5d2, 33, X100, 35 f/1.4, 85 f/1.8, 17-40 f/4

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wszyscy czytamy CR. Podobno, owszem, od 3 lat podobno...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec

Domyślnie

CR2 nie w kij dmuchał. ;-)

A tak na serio, to chciałem podzielić się swym tragicznym dylematem.
    5d2, 33, X100, 35 f/1.4, 85 f/1.8, 17-40 f/4

Strona 10 z 269 PierwszyPierwszy ... 891011122060110 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów