Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Zwiechy 5D MK II

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar diplo
    Miasto
    Zamość

Domyślnie Zwiechy 5D MK II

Witajcie, mam problem ze swoja piatka co jakiś czas, nastepuje dziwna zwiecha. Górne kółko nastaw nie chce działać i trzeba uzywac tego z gripa - które o dziwo pracuje jak należy.
    Zwiecha dotyczy też tego iż nie można nic zrobić nawet wł/wył nie działa - tylko wyciągnięcie baterii.
    Nie dzieje się to non stop a co jakiś czas więc wysłanie do serwisu nic pewnie by nie dało - bo co im powiem "walnijcie z tysiąc zdjęć to zobaczycie?".
    Macie jakąś radę?
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Czy to grip oryginalny czy "zamiennik"?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Spróbuj czy bez gripa też ten problem występuje?
    Grip oryginalny?
    Zresetuj ustawienia na fabryczne.
    Zostaw na noc bez baterii.
    Przebieg?
    Czy zmieniałeś firmware?

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Zostaw na noc bez baterii.
    Aż tak długo nie potrzeba Rozładowanie kondensatorów po wyjęciu baterii głównej i pomocniczej nastąpi w ciągu kilku sekund. Wystarczy ustawić przełącznik na pozycję ON.
    Po ponad roku uzywania tego modelu uważam, że trzeba zadac jeszcze jedno pytanie: który soft masz zainstalowany? Na wcześniejszych softach miewałem zwiechy. Od 2.07 nie zdarzyło się.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Aż tak długo nie potrzeba Rozładowanie kondensatorów po wyjęciu baterii głównej i pomocniczej nastąpi w ciągu kilku sekund. Wystarczy ustawić przełącznik na pozycję ON.
    dinderi,nie masz racji .

Zawsze gdy coś nie gra ze sprzetem wykonuję jeden ruch i zostawiam na całą noc,nie robiąc nic więcej .
    W ten zacny sposób nie zepsułem wielu rzeczy.Rano już na zimno znajduję rozwiązanie problemu.Pośpiech który jest wskazany np. przy łapaniu pcheł,
    jest zabójczy dla naprawiania problemów ze sprzętem,udzielania odpowiedzi żonie,a już czyszczenia matrycy szczególnie.itd.
    Nie wychodzi? Zostaw na noc.Ranek przyniesie radę.

Miasto
    Zamość

Domyślnie

udzielania odpowiedzi żonie
    Zapamiętam i wezmę sobie do serca
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

dinderi,nie masz racji .

Zawsze gdy coś nie gra ze sprzetem wykonuję jeden ruch i zostawiam na całą noc,nie robiąc nic więcej .
    W ten zacny sposób nie zepsułem wielu rzeczy.Rano już na zimno znajduję rozwiązanie problemu.Pośpiech który jest wskazany np. przy łapaniu pcheł,
    jest zabójczy dla naprawiania problemów ze sprzętem,udzielania odpowiedzi żonie,a już czyszczenia matrycy szczególnie.itd.
    Nie wychodzi? Zostaw na noc.Ranek przyniesie radę.
    Achh, no tak! Przepraszam, myslałem, że chodzi Ci o resetowanie aparatu.
    W pełni się zgadzam, zresetowanie siebie wymaga czasu i "zostawienie na noc" jest bardzo dobrym rozwiązaniem.

A jak czegoś nie można znaleźć, to wystarczy zapytać publicznie, czy ktoś nie widział
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    Zamość

Domyślnie

1. Grip zamienniik
    2. Nie sprawdzalem bez gripa
    3. Soft 2.08 (chyba)
    Cala rzecz polega na tym, że to nie zawsze tylko co jakies 1000 zdjęć, może rzadziej.
    Raz nawet miał zwiechę podczas życzeń i nic się nie dało zrobić - wyciągnołem baterię i utracił kilka zdjęć po prostu wcięło je
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    4. Przebieg jakieś 10K no może 15K
    Ostatnio edytowane przez diplo ; 25-10-2011 o 10:39 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Stawiam na gripa.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

"Czesty" problem z zamiennikami

Bez gripa pewnie nie bedzie problemow.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów