Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Wątek: C70-200/4, S50-150/2.8, S70-200/2.8 trudny wybór

Domyślnie

Dzięki za opinię - cały czas się jeszcze zastanawiam i jedyne moje obawy to właśnie ten zakres o 50mm krótszy bo czasami lubię w jakiegoś ptaszka strzelić. Z drugiej strony jak piszesz może zrekompensuje mi to światło i ostrość uzyskiwana z C 70-200.
    No mam nad czym myśleć.
    Marcin

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Musisz sobie tylko odpowiedzieć na pytanie czy będzie odpowiadał ci jego zakres...
    Akurat w 55-250 zakres to ściema więc aż tak dużej różnicy nie będzie w tej kwestii...

Jak sobie poczytasz o tym szkle, nawet na tym forum o tym było to się okazuje, że do 250mm to mu daleko, realnie z tego co pamiętam coś około 210mm jest. pzdr
    Ostatnio edytowane przez KUBAwo ; 26-10-2011 o 13:22 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

MagdaS, patrz na światło najpierw, później stabilizacje. Dołożę do pieca i może rozważ 135L 2.0 + w przyszłości tc x1.4 lub x2

Domyślnie

Powiem Wam, że nie ułatwiacie oglądam własnie obszerne galerie robione sigmą 70-200/2.8 i naprawdę jest na co popatrzeć a efekty są bardzo zadowalajace jak dla mnie.

7four na pewno obiektyw wart uwagi jednak ja koniecznie chcę kupić tele i koniecznie ma to być zoom bo jednak niewygodne bedzie bieganie mając do dyspozycji tylko 135, kiedyś w następnej kolejności jako dodatkowe szkło jak najbardziej.
    40d | c18-55 IS | c24/2.8 stm

Miasto
    W-WA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MagdaS Zobacz posta
    Powiem Wam, że nie ułatwiacie oglądam własnie obszerne galerie robione sigmą 70-200/2.8 i naprawdę jest na co popatrzeć a efekty są bardzo zadowalajace jak dla mnie.
    No bo to jest bardzo dobry obiektyw, może nie jest tak ostry na 2.8 jak canon czy tamron ale na 2.8 jest w pełni używalny. Poza tym ma hsm, bardzo dobre wykonanie i w tej chwili nowy kosztuje 2500zł gdzie jeszcze w zeszłym roku ta cena była sporo wyższa. Jedyne ale jest takie, że tak samo jak Tamrona tą sigmę przydałoby się odpowiednio dobrać pod swoją puszkę a nie kupować w ciemno. Jeżeli ten ostatni warunek będzie spełniony to jest to super szkiełko na lata...

Domyślnie

KUBAwo czyli jak najlepiej dobrać ten obiektyw i będę mogła go kupić z odbiorem osobistym z wypróbowaniem to jak najlepiejt o zrobić? w sensie dobrać dobry, bo i tak na ekraniku w aparacie to raczej średnio widać czy zdjęcie jest ostre itd..

Miasto
    W-WA

Domyślnie

Jeżeli nie wiesz za bardzo jak się do tego zabrać to napisz na forum ogłoszenie z prośbą o pomoc, na pewno znajdzie się ktoś z twojej okolicy i Ci pomoże.

Domyślnie

Wiem i nie wiem, jakbyś napisał parę słów byłabym wdzięczna, ogólnie wiem o co chodzi trzeba sprawdzić czy ostrzy w punkt i czy nie ma FF i BF , gorzej jak nie trafię na obiektyw sprzedawany w mojej okolicy zebym mogła sprawdzić, jest wtedy mozliwosć odesłania go do kalibracji?

Miasto
    W-WA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MagdaS Zobacz posta
    Wiem i nie wiem, jakbyś napisał parę słów byłabym wdzięczna, ogólnie wiem o co chodzi trzeba sprawdzić czy ostrzy w punkt i czy nie ma FF i BF , gorzej jak nie trafię na obiektyw sprzedawany w mojej okolicy zebym mogła sprawdzić, jest wtedy mozliwosć odesłania go do kalibracji?
    Jeżeli jest z oficjalnej dystrybucji na PL to tak, robią to całkiem sprawnie i gratis.

Początki nałogu

Domyślnie

Ja mając podobny dylemat chyba zacząłbym od najtańszej wersji canonowskiej 70-200, a później w razie zauważenia, że czegoś brakuje zmieniał szkło na wersję pozbawioną danych niedomagań. Kupując używane ciężko tu o jakąś potężną stratę gotówki przy zamianach..

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów