Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: C70-200/4, S50-150/2.8, S70-200/2.8 trudny wybór

Domyślnie

Matt_K-K dzieki za opinie, canonowskie 70-200 jesli kupowałabym najtansza to wtedy moge sobie pozwolić na nową, oglądająć wczorajsze zdjęcia dochodze do wniosku, że muszę szybciej podjąć decyzję bo kitowa jakość to zdecydowanie nie jest to... z ostrością bywa niestety kiepsko a i długosci brakuje
    40d | c18-55 IS | c24/2.8 stm

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MagdaS Zobacz posta
    Powiem Wam, że nie ułatwiacie oglądam własnie obszerne galerie robione sigmą 70-200/2.8 i naprawdę jest na co popatrzeć a efekty są bardzo zadowalajace jak dla mnie.
    A skąd jesteś? Jak z okolic Szczecina to służę swoją sigmą do popróbowania.
    300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Domyślnie

Witam!

Mam podobny problem z wyborem. Robię zdjęcia na zawodach sportowych odbywających się głównie w halach sportowych, głównie judo, bjj. Obecnie używam do tego Tamrona 28-75/2.8 jednak rzadko udaje mi się wejść tak blisko maty zdecydowałem się na kupno jakiegoś zoomu 70-200 i tu pojawia się moje pytanie: który obiektyw nadawałby się do tego typu zadania? wiem, że światło 2.8 byłoby najbardziej odpowiednie ale niestety budżet jest ograniczony do około 3tys...
    rozważam canon 70-200/4; tamron 70-200/2.8 lub jeśli na prawdę żaden z tych obiektywów nie byłby w stanie podołać zadaniu to konieczne będzie dalsze zbieranie na coś lepszego C 70-200/4 IS lub C 70-200/2.8
    Zależy mi na szybkości AF, dobrym odwzorowaniu kolorów oraz ostrości.

Bywalec Awatar Las3k
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Za 3 tys. ktoś Ci już odstąpi 70-200/2.8L, spełnia wszystkie postulaty + jest jasny z natury.
    C40D + C18-55 IS + C70-200/2.8L + S8mm + C50/1.8 + Kenko x1.4 + Di622 + jakiś statyw mały i duży, UVki, polar, 200AW itd. :wink:

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ptrkln Zobacz posta
    który obiektyw nadawałby się do tego typu zadania? wiem, że światło 2.8 byłoby najbardziej odpowiednie ale niestety budżet jest ograniczony do około 3tys/.../Zależy mi na szybkości AF, dobrym odwzorowaniu kolorów oraz ostrości.
    Też mi się wydaje, że uzywka canon 70-200/2,8 jest optymalnym wyborem.
    Masz taką np. tu: http://allegro.pl/canon-70-200-f-2-8....html#delivery
    :-)

Domyślnie

Dzięki za link! będę to musiał przemyśleć. A czy F4 bez IS dałoby radę?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

czy F4 bez IS dałoby radę?
    F2,8 łatwiej i lepiej da sobie radę, a IS na zawodach raczej sie nie przyda :-)

Domyślnie

dzięki za pomoc
    czyli jednak trzeba jeszcze trochę kasy dozbierać i szukać okazji na allegro...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

dzięki za pomoc
    czyli jednak trzeba jeszcze trochę kasy dozbierać i szukać okazji na allegro...

Jeśli można doradzić ?Nie szukaj okazji.Szukaj w dobrej sensownej cenie.
    Z okazją to jak ze skrótem w trasie.Tylko wtedy jak znasz osobiście.

Domyślnie

jasne pewnie będę musiał trochę na to poczekać ale to jest zakup na kilka dobrych lat więc warto dopłacić. Myślałem, że f4 również się nada do tego typu zdjęć zwłaszcza, że nowy z gwarancją jest już za około 2tys. Szczerze to trochę się boję kupować tak drogi sprzęt jako już używany z uwagi na to, że nie znam się jeszcze na tym tak dobrze jakbym chciał a jest to jakby nie patrzeć kupa kasy...

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów