Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: 5d mkII i problem ze "sklepowym" przebiegiem ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Zdarza się, że ktoś sprawdza korpus w sklepie na swojej karcie (nie dopuszczalne są takie rzeczy, a jednak) i numeracja przechodzi.
    litości, niedopuszczalne? jakbyś kupił aparat z jakąś wadą, miałbyś pretensje, że nikt tego nie sprawdził, albo nie pozwolił sprawdzić Tobie. umówmy się, przebieg nawet kilkuset zdjęć, szczególnie sklepowych, a nie robionych na wojnie, nie ma żadnego znaczenia. To tak, jakbyś kupił nowy samochód i miał za złe, że ktoś miał czelność prowadzić go ściągając z promu.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kinimodgdynia Zobacz posta
    litości, niedopuszczalne? jakbyś kupił aparat z jakąś wadą, miałbyś pretensje, że nikt tego nie sprawdził, albo nie pozwolił sprawdzić Tobie. umówmy się, przebieg nawet kilkuset zdjęć, szczególnie sklepowych, a nie robionych na wojnie, nie ma żadnego znaczenia. To tak, jakbyś kupił nowy samochód i miał za złe, że ktoś miał czelność prowadzić go ściągając z promu.
    Kolega pisał o 7000 zdjęć nie wiem czy zwróciłeś na to uwagę. Oczywiście problem się raczej rozwiązał. Jednak porównanie strzelenia ewentualnie 7000 zdjęć ze zjazdem z lawety to delikatne przegięcie.
    Nie wiem czy się orientujesz, że kupując samochód nowy z salonu, który jeździł na jazdach próbnych i ma 5tys. km płacisz nawet kilkanaście tysięcy złotych taniej. Dlatego zainteresowanie kolegi zupełnie nie wydaje mi się nie na miejscu, a napewno nie wymaga wołania o litość. Taki przebieg trudno by było uznać za testowy tym bardziej kolega mógł by czuć się zniesmaczony i oszukany. Generalnie cena takiego sprzętu powinna być wówczas adekwatna do przebiegu, a więc uwzględniać stosowny rabat.
    pozdrawiam
    natali
    canon 30d+ Tamron 17-50 2.8 + kit + spro chęci...

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Domyślnie

Osobiście sądzę, że już w fabryce testują działanie.
    Mam dwa Eosy, nówki z folii, i miały właśnie niezerowe numery zdjęć.
    Takie właśnie nieco ponad 7000.

EOS info pokazuje tylko tyle ile sam zrobiłem.

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez softgbs Zobacz posta
    Faktem jest, że body miało być fabrycznie nowe, a było tknięte - (jednak te kika fotek mnie nie zbawi) hmm..
    ....
    ale fakt postępku sklepu mnie zniesmaczył.
    I powraca to co mnie "zniesmacza". Każdy by chciał kupić niedotykany przez nikogo aparat a jednocześnie chciałby przed zakupem wybrać jeden z kilku. Może co do aparatów nie jest to częste ale jeśli chodzi o obiektywy to jakaś głupota. Dla mnie głupią jest postawa: dajcie mi 10 aparatów/obiektywów posprawdzam i wybiorę jeden. Tylko dajcie mi nowe, nie otwierane, najlepiej w zaplombowanych pudełkach. Oczywiście nie kupię wszystkich tylko wybiorę sobie jeden.
    Niedługo się doczekamy postów w stylu: "Prosiłem sprzedawcę żeby mi sprawdził czy obiektyw nie ma BF/FF. I wyobraźcie sobie że ten oszust sprzedał mi obiektyw w pudełku, które było otwierane."
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Domyślnie

natali, pisałem do jacka73... a o samochodach testowych też nie wspominałem, tylko o ich drodze do salonu.
    Ostatnio edytowane przez kinimodgdynia ; 25-10-2011 o 13:49

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez softgbs Zobacz posta
    ale fakt postępku sklepu mnie zniesmaczył.
    Ten postępek to mi przypomina stary dowcip.

"- Krzysiu, ja mam do ciebie taką prośbę, wiesz, nie obraź się, ale nie przychodź więcej do nas, nie odwiedzaj nas już
    - ale o co chodzi? co się stało?
    - wiesz, po ostatniej twojej wizycie zginęło nam dużo pieniędzy...
    - ale stary, no co ty! chyba nie sądzisz, że ja je wziąłem, przecież ja bym ci nigdy czegoś takiego nie zrobił!
    - wiesz, ja wiem, że to nie ty, te pieniądze sie w końcu znalazły, ale wiesz, niesmak pozostał..."
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wykonanie paru zdjęć w Sklepie to normalne praktyki i nikogo nie powinny dziwić a tym bardziej zniesmaczać. W końcu jak wydajesz 7 tyś zł, to chciałbyś wiedzieć co za to dostajesz, zamiast kupowac kota w worku.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Zrobienie 7k zdjęć nie ma szans żeby nie odcisnęło jakiegokolwiek piętna na puszcze. No chyba że kupujący jest na tyle ślepy, że nie zauważy.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Dopiero zaczyna Awatar Jordański
    Miasto
    Jordanowo

Domyślnie

Ciekawa historia. Pokaż jakieś foty z tegoż aparatu, skoro kwestia przebiegu jest już wyjaśniona
    Canon EOS 50D + Canon EF-S 10-22 mm f/3.5-4.5 USM + Canon EF 50 mm f/1.4 USM + Canon EF 70-200 mm f/2.8L IS USM

Jordania | Akaba | Amman | Morze Martwe | Petra

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

miałem numer poniżej 50 jak kupiłem 5d2

menu - ustawienia numeracji zdjęć - jeżeli był ustawiony na kontynuację numeracji - ktoś włożył kartę np z 6900 i body kolejną klatkę numeruje jako 6901

eos info nie kłamie , można podłączyć i sprawdzić , prosty test - podłączcie 5d2 pod eosinfo , odczytajcie wynik , zróbcie kilka klatek , odepnijcie aparat od kompa , wyłączcie aparat i włączcie ponownie i znów pod eosinfo - stan zwiększy się o tyle klatek ile zrobiliscie

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów