Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Monitor do Laptopa ??

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Nie wiem czy jest taka opcja w Windows, ale ja np. podłączam klawiaturę, tablet i 30-tkę do macbooka, a następnie po prostu go zamykam.
    Jest. A jeszcze wygodniej dokupić stację dokującą.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Bywalec Awatar Hom_er
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja tak pracowałem dłuższy czas: monitor + mysz + klawiatura na stole podpięte do lapka znajdującego się pod stołem, wówczas poza szybkością działania samego kompa, nie ma znaczącej różnicy pomiędzy lapkiem a stacjonarnym

Wówczas można/należy też monitor skalibrować.

zdecydowanie polecam takie rozwiązanie!
    Fiu fiu

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ale zanim kupisz Eizo, sprawdź, czy grafika w lapku obsłuży rozdzielczość natywną monitora. Niedawno oddałem blaszaka do naprawy i musiałem podłączyć lapka ze słabą grafiką pod 24' . Poprawa w stosunku do wbudowanego LCD była znaczna, szczególnie w kolorystyce, ale słabo się pracowało ze względu na rozdzielczość. Nie wykluczam jednak, że nie umiałem dobrze ustawić
    Tomasz M.
    Canon 50D, C 24-105 L, C 70-200/4, C 85/1.8, Speelite 430 EX

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

mam thinkpada na stacji dokujacej z podpietym eizo. laptopa mozna zamknac bo przycisk on/off jest na stacji dokujacej z boku. Wtedy tylko podpiac klawiature i myszke i jest jak komp stacjonarny Oczywiscie monitor podpiety przez DVI, przez dsub za duzo sie traci, pozatym obraz jest nieostry.

DVI lub display port to jedyne opcje podlaczenia monitora. z tym ze display port daje wieksza rozdzielczosc na wyjsciu (DVI chyba tylko 1920x1080 jakos tak)

Linux daje np mozliwosc podpiecia dwoch roznych profili z kalibracji do dwoch roznich monitorow
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów