Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Kupiłem canon 580ex II co dalej ??

Mieszany widok

Domyślnie Kupiłem canon 580ex II co dalej ??

Witam wszystkich!!!

Udało mi się kupić canon speedlight 580ex II. Studiuje sobie pomału instrukcje obsługi, robie zdjęcia żonie itd...
    Zastanawiam nad kupnem statywu i parasolki i zacząć się bawić w mini studio fotograficzne (oczywiście jako czyste hobby nie zawodowo dla kasy).

Czy mógłby mi ktoś polecić (najlepiej na ebay, gdyz mieszkam w Irlandii) co powinienem dokupić (statyw, parasolkę, jakis "holder" co bym mógł to w całość zmontować), Jak odpalic lampę gdy będzie ona na statywie ( kabel?? czy jakaś inna metoda.

Trochę sie z tym wszystkim głubie, a nie chciał bym kupić czegoś co nie będzie do siebie pasować i współgrać ze sobą, a co za tym idzie marnotrawić kasę.

Dawno temu kupiłem blendę do doświetlania tak że ja tez mogę uzyć tylko musze chyba dokupic statyw i jakies mocowanie do tego.

Bardzo proszę o pomoc.
    ( Jeżeli zamieściłem post w złym miejscu to z góry przepraszam)

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Jak jestes z Cork to mogę pomoc

Jak do strobbingu to troche nadmiarowo kupiłeś. W tej cenie miałbys ze dwa czy trzy chinczyki...
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Uprawnienia umieszczania postów