U mnie np. problem z przytykaniem dysz nie występuje przy zamienniku, występuje wręcz przeciwny problem, przelewania/wylewania się atramentu, nie wiem czy to wina atramentu, jego rzadkości czy zamiennych wkładów, gdybym wyłączył drukarkę, to w większości przypadkach atrament wycieka w gąbkę, więc... kolorowo nie jest i musimy być nastawieni na problemy, nad którymi po czasie da się zapanować sposobami.
To co oferuje Cone jest cenowo i technologicznie atrakcyjne, nawet są profile ICC, tylko dla typowych papierów, ale przynajmniej są. Spójrzmy na naszego jednego sprzedawce, który oferuje podobno b.dobre zamienniki, firmę gelex, nie widzę u nich atramentów resine-encapsulated, do atramentów lyson lub hongsam nie oferują profili ICC, ceny lysona są droższe niż Conego.
Innym rozwiązaniem nad którym wciąż dumam, które jednak więcej kosztuje, jest kupienie wkładów z np. ploterów epsona 7880/9880 i zalania nimi r2880.
Ja kończę wypowiedź, bo generalnie piszę nie na temat wątku. Chciałbym Canona Pro 1, lecz kupić nie sztuka... nie stać mnie na jej utrzymanie.
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi. Jak zwykle Digger-gp i Czornyj są nieocenieni.