Pokaż wyniki od 1 do 10 z 149

Wątek: Canon PIXMA PRO-1 zaawansowana drukarka A3+

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Clare Irl

Domyślnie Odp: Canon PIXMA PRO-1 zaawansowana drukarka A3+

czornyj.. te trzy roześmiane gębki świadczą o tym że owe 15000 wydruków A4 na R3000 to był żart jakby.. bo jako obecnie amatora mnie na to nie stać. chociaż... taką liczbę daje nam drukowanie tylko 41 zdjęć codziennie przez okres jednego roku.
    Gdybym jednak dziwnym zrządzeniem losu miał przejść na profeskę to wybierając np 24" pewnie zdecydowałbym się na iPF6400, bo... nie wierzę własnym oczom... Canon iPF6400 300ml Ink Cartridges -- 47.95GBP za 300ml - taka promocja czy pomyłka na ich stronie... i jeszcze to że canon te iPF'ki rozdaje prawie darmo w leasing'u.. Nic tam że te głowice trzeba wymieniać co kilka/kilkanaście litrów przelanego tuszu.. i tak się opłaci. Zwłaszcza że SP7900 (jak widze na LuLi) miewają poważne problemy z drożnością dysz i z tego powodu seria 7890 wydaje się być rozsądniejszym rozwiązaniem jeśli chodzi o ofertę epsona... więc canon wygrywa z 12-stoma inkami LuciaEX...

Jednak, jak sądzę, dla amatora (spośród A3+) drukarka R3000 chodząca na zamiennikach nie jest głupim rozwiązaniem... bo tenże amator nie musi aż tak rozpaczliwie trzymać się za kieszeń kiedy realizuje swoje amatorskie projekty. A dla epsonów jest w czym wybierać jeśli chodzi o niefirmowe tusze.. i nie mam na myśli używanie CISS'ów tylko cartridge'ów wielokrotnego napełniania. Miałeś złe doświadczenia z ciss'em na Twojej byłej R1800.. a możesz napisać jakiej marki tuszu używałeś..? Lyson'ów może czy czegoś bardziej NoName...? Ja cały czas mam na myśli tusze które mają dobrą reputacje na takich forach jak the Luminous Landscape czy dPreview.. jest ich kilka do wyboru a chwalone w Polsce Lyson'y nie są wymieniane choć to amerykańska firma. W USA, UK i innych bogatych zachodnich krajach, używanie niefirmowych tuszów nie jest uważane za takie druciarstwo i dziadostwo jaką to opinię próbuje się kreować na polskich forach Nikoniarze i CanonBoard.

Na marginesie dodam że, czytając dzisiaj ten wątek na LuLi epson 4900 ready to order first inkset....? natrafiłem na firmą która odważyła się sprzedawać również zamienniki do canonów.. takich jak pro9500mkII. iPF5100, iPF6300, oraz oferuje też tusze i cartridge do Pixma Pro-1 ale na razie oferta nie jest dopięta, i trzeba się z nimi konsultować przed dokonaniem zamówienia. Wspominają o tym że kolory są kompatybilne z OEM ale tusze szare wymagają oprofilowania. Kolega crazy pytał o zamienniki do 9500mkII dlatego o tym wspominam... wystarczy wrzucić w googlarkę chasło INKJETCARTS. Wspomniana przez bnmnb firma OCP produkuje tylko tusze barwnikowe do pixmy pro9000 a tysze pigmentowe do 9500mkII widnieją w ofercie jako under development.
    Ostatnio edytowane przez digger-gp ; 22-11-2012 o 16:03

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów