Pokaż wyniki od 61 do 70 z 149

Wątek: Canon PIXMA PRO-1 zaawansowana drukarka A3+

Widok wątkowy

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon PIXMA PRO-1 zaawansowana drukarka A3+

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    czornyj - a podpowiesz gdzie kupować rzeczy do takich drukarek. Papier bo tuszy na razie zamienników Activjet nie posiada a z takowych jestem zadowolony bo od paru lat spisują się nieźle w mojej IP4500
    Zamienniki odradzam - szukaj raczej oryginałów w okazyjnych cenach. Swego czasu np. mój klient miał do sprzedania Pro9500 z kilkudziesięcioma zapasowymi tuszami, podobny przypadek miałem z R2880. Sporo osób robiło zapasy, później kupowało inną drukarkę a tusze zostają.

Papier to temat-rzeka - osobiście wybieram kierując się wynikami testów trwałości Aardenburg-imaging oraz własnym gustem, a gustuję w trzystugramowych kartonach perłowych i błyszczących z lekkim rysunkiem włókna i niską (lub zerową) zawartością OBA. Na początek polecam zapopatrzyć się we wzorniki oraz lekturę Aardenburg-imaging, WIR, oraz IPI.

Cytat Zamieszczone przez simon83 Zobacz posta
    Ja zarówno drukarkę, jak i papier kupiłem w cyfrowe.pl. Chyba trafiłem na ostatnią paczkę 50 sztuk Fibre Golda, bo teraz już na stanie jej nie ma. Cena jak w Medikonie, który z resztą dostarcza papiery Cyfrowym. Bardziej interesuje mnie źródło tanich tuszy (oryginalnych).
    Czornyj, w przypadku druku kolorowego wielkiego zachwytu u mnie nie było w porównaniu do P50 (poza faktem niezniszczalności pigmentu), ale po wypluciu marcowego Kasprowego Wierchu w b/w szczęka opadła mi. Co dzień wyjmuję z pudełka wydruk (czeka na oprawę) i z każdą sekundą spoglądania na niego kąciki ust mam coraz bliżej uszu ;-)
    Współczesne drukarki barwnikowe dają genialną jakość w kolorze, natomiast brak im dodatkowych atramentów neutralnych, agresywniejszego GCR, trwałości i niskiej podatności na defekty metameryczne (wydruk wygląda zupełnie inaczej w zależności od oświetlenia). Barwnik jest też wymagający w stosunku do podłoży, dlatego ilość mediów nadających się do druku tą techniką jest w porównaniu z pigmentem bardzo skromna.

Cena tuszy w cyfrowe.pl jest naprawdę świetna, taniej w krajowej dystrybucji na razie raczej nie będzie. Warto kupować tusze w zestawach, szczególnie zestaw neutralnych, które (z uwagi na agresywny GCR) zużywają się najszybciej.
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 26-11-2012 o 11:42

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów