Pokaż wyniki od 21 do 30 z 149

Wątek: Canon PIXMA PRO-1 zaawansowana drukarka A3+

Widok wątkowy

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Tusz z Epson L800 do Epson P50

Bardzo dobry pomysł, przenoszę OT do stosownego wątku

Faktycznie, pod oznaczeniem "A3+" kryje się sporo różnych formatów, ale w przypadku drukarek atramentowych oznaczenie to odpowiada formatowi zwanemu w US Super A3, Super B, SRA3 - o wymiarach 13x19 cali czyli dokładnie 329x483mm. Wszystkie papiery do druku atramentowego konfekcjonowane w formacie A3+ (SRA3+) z którymi się zetknąłem miały 329x483mm i nie zetknąłem się z wyjątkiem od tej reguły.

Co do przewodnika po papierach, to od dawna noszę się z tym zamiarem - ale ogrom takiego przedsięwzięcia nieco mnie paraliżuje. Dodatkowo czekam na wsparcie dla i1pro2 w Argyllu CMS, bo chciałbym swe rozważania poprzeć spektrogramami M1/M2 (pomiar z UV i bez UV), a nie chce mi się bulić ~100$ za SpectraShop lub BabelColor CT&A.

Cytat Zamieszczone przez jaroslaw.majcher Zobacz posta
    Jesteś w 100% przekonany, że papier sprzedawany w paczkach ma ten wymiar? Bo jak tak to problem znika. No może oprócz kosztów takiego papieru.

Może mógłbyś po krótce napisać mały przewodnik po papierach? Wybór jest ogromny, nawet do papierów 10zł/A4. Łatwo się zgubić.

Za chwilę napisze PW w sprawie tych wydruków.

Przy okazji skoro jesteś moderatorem to przeniesiemy się z dyskusją o canonie do odpowiedniego wątku? :-)
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 20-10-2012 o 16:16

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów