Czy EOS 3 hałasuje bardziej niż EOS 5D?
Czytałem trochę o tym korpusie i ostrzę sobie na niego zęby, ale autor tekstu uskarżał się na spory hałas, który generuje ten aparat. Jak to jest Waszym zdaniem?
pozdrawiam.
Czy EOS 3 hałasuje bardziej niż EOS 5D?
Czytałem trochę o tym korpusie i ostrzę sobie na niego zęby, ale autor tekstu uskarżał się na spory hałas, który generuje ten aparat. Jak to jest Waszym zdaniem?
pozdrawiam.
Głośny jak cholera. Z podczepionym gripem - ja miałem pb-e1 dźwięk był bardziej znośny.
Hałas głównie pochodzi od przesuwu filmu. Ale dziecku które śpi zdjęcia nie zrobisz, bo obudzisz.
Co do porównania z 5d to tak jak pisałem lustra na podobnym poziomie, ale ten przesuw - tragedia.
Ostatnio edytowane przez matti_1989 ; 24-10-2011 o 11:03
Przesuw filmu - standard dla tego rodzaju puszki - w koncu robi to szybko - max 7kl/sek z boosterem. W zasadzie w tym body bardzo glosna jest sama migawka - taka metaliczna - na to glownie zwracaja uwage zagraniczni recenzenci. Nota bene - jest to pierwsza migawka - ktora pozniej lekko zmodyfikowano i wsadzono do EOSa 1V, a dalej 1D, itd...
Kiedyś już wspominałem na forum. Widziałem jakiś program w stylu NationalGeographic w którym pani fotografowała zwierzęta właśnie eos'em 3. Miała podłączony grip pb-e2 i aparacik chodził cichutko - pytanie czy jest jakiś silent mode po podłączeniu gripa czy dźwięk był "oszukany".
Doszukałem się informacji, że prędkość przesuwu filmu można zmniejszyć w menu, redukując tym samym poziom decybeli. Skoro jednak sama migawka jest głośniejsza niż (w już głośnym) Canonie 5D, to odpada. Szkoda![]()
Z najcichszych eos'ow które miałem to eos 30, no i staruszek eos 100
Najcichszy to był EOS 5 - miał paskowy napęd. Także jeśli to jest priorytetem to szukaj takiej puszki.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Prawda, EOS 5 byl chyba najcichszym body Canona - tylko ze dzisiaj to juz leciwa, powiedzialbym historyczna kosntrukcja. Co do EOSa 30/33 - tez mial bardzo cicha migawke i przesuw - taki miekki, przyjemny dzwiek.
potwierdzam. mam EOSa 33,jest bardzo cichy. od nowości żadnych problemów. z gripem i dobrym szkłem-super zestaw.
Dzięki!
Miałem EOS 5 i rzeczywiście jest nieźle jak na lustrzankę. Chyba ostatecznie zostanie ten EOS 33.