Mnie odpadł przełącznik AF- MF ... zakleiłem taśmą i fotografuję dalej bez opcji MF![]()
Mnie odpadł przełącznik AF- MF ... zakleiłem taśmą i fotografuję dalej bez opcji MF![]()
35L wg mnie jest najlepiej zbudowany z wszystkich podobnych ( 50L 24L mki i mk II, 85, 135L). mam to szkło 3 lata i w porównaniu z poprzednikami wygląda jak nowe a używam je najczęściej
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
Eee 35L nie umywa się do wymienionych szkieł - właśnie że względu na plastikową skorupę, która czasem trochę trzeszczy. To było moje największe zdziwienie jak kupiłem to szkło. Osobną sprawą jest wytrzymałość. Mimo że to plastik, nie mam wątpliwości, że wytrzyma naprawdę dużo :-)
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Sami jesteście plastikTworzywo sztuczne jak już
Obudowa jest z kompozytu z tworzyw sztucznych i wytrzymałością na pewno nie ustępuje stopom metalicznym, a może nawet jest bardziej wytrzymała.
Jedyne co to się bardziej "wyślizguje"
Nie dalej jak wczoraj rozmawiałem o tym chwile z miclesem przy okazji posiadania 85L.
Dla mnie to 85 jest bardziej dziwne bo np. przy skali odległości jest kawałek z innego tworzywa
Raczej wolę obudowę 24LmkII czy 85L ale raczej ze względów bardziej estetycznych (jest bardziej matowa)
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
O takie wypowiedzi mi chodziło. Dzięki bardzo.
Hmm w mojej 35tce guma od pierścienia odpadła o 2 latach używania odpadł też przycisk mf-af (przykleiłem). Na szczęście ostatnio musiałem wysłać na Żytnią do regulacji i przy okazji gumę wymienili..
A ja odkryłem bardzo fajną rzecz w swoim 35L. Posiedział pare dni w skarpecie ( troche podrużował) po wyjęciu wygląda jak nówka.Nie wiem czemu ale guma oczysciła się i teraz wygląda jak świerzo wyjęty z pudełka.
Co do jakości obudowy to uważam że jest ona wystarczająca jak dla mnie to co ma być pancerne to jest. Po za tym mi się bardziej podoba gładkość niz ten chropowaty metal w innych Lkach który wydaje sie równie plastikowy jak plastik w 35L
Jak skarpeta świeżo zdjęta ze stopy, to nic dziwnego... :-)
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it