Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Program do wyszukiwania zdjec ludzi po twarzy.

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Program do wyszukiwania zdjec ludzi po twarzy.

Witam. Jakiś czas temu słyszałem że facebook używa programu to identyfikacji osób na zdjęciu. Gdy wstawię zdjęcie to program ten rozpoznaje twarze i przeszukuję całą swoją bazę aby później przy dodawaniu znacznika łatwiej było znaleźć osobę ze zdjęcia.
    W filmie "Jestem numerem 4" również jest taki program. Przeszukuję on strony w poszukiwaniu zdjęcia danej osoby, aby później je usunąć.

I tu mam pytanie. Czy istnieje taki program z którego mogli byśmy korzystać?
    550D + 18-55mm f/3.5-5.6 IS + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 55-250mm f/4-5.6 IS + Nissin Di866 Pro

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Hi...

Cytat Zamieszczone przez larguss Zobacz posta
    Witam. Jakiś czas temu słyszałem że facebook używa programu to identyfikacji osób na zdjęciu. Gdy wstawię zdjęcie to program ten rozpoznaje twarze i przeszukuję całą swoją bazę aby później przy dodawaniu znacznika łatwiej było znaleźć osobę ze zdjęcia.
    W filmie "Jestem numerem 4" również jest taki program. Przeszukuję on strony w poszukiwaniu zdjęcia danej osoby, aby później je usunąć.

I tu mam pytanie. Czy istnieje taki program z którego mogli byśmy korzystać?
    To znaczy - chcesz przeszukać lokalne dyski ? Czy chcesz przeszukać internet ? Taką funkcje lokalnie ma Picasa 3. Wyszukuje twarze i grupuje je.

Pozdrawiam...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Jeśli dobrze pamiętam (sam nie używam) PSE w wersji 10 ma taką możliwość.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Taki program jest bezpłatnie dokładany ( a przynajmniej był ) do każdego aparatu i kamery Sony. Wyszukuje osobę to znaczy jej zdjęcie z dysku nawet jeśli jest to zdjęcie grupowe. Do przeszukiwania internety trzeba kliknąć Google- Grafika i nacisnąć piktogram aparatu, wkleić zdjęcie i po kilku sekundach wyszukiwarka wyświetli adresy stron gdzie zdjęcie się znajduje lub jeśli takich nie znajdzie zdjęcia podobne.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Chodzi mi o przeszukiwanie internetu. Co do Google to sprawdzałem i przyznam ze średnio to działa. Bardziej porównuje kompozycję niż twarz.
    550D + 18-55mm f/3.5-5.6 IS + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 55-250mm f/4-5.6 IS + Nissin Di866 Pro

Uprawnienia umieszczania postów