Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Wątek: [FotoLoto] Polska z Lotu ptaka

Mieszany widok

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FotoLoto Zobacz posta
    Modele są fajne ale warunki muszą być idealne by latać bo każdy podmuch wiatru robi już swoje na obrazie. Dlatego my wolimy naszą paralotnie.
    Absolutnie tak. Nawet na modelu o rozpietosci skrzydel 2.6 m w idealnych warunkach ze stabilizacja zyroskopowa (lotki, ster kierunku i wysokosci stabilizowane zyroskopami z helikoptera) niesposób uzyskac takiej stabilnosci jaka masz na paralotni. Masa, inercja czyli czysta fizyka na dodatek pilot paralotni wie co filmuje, pilot modelu raczej nie nawet jak ma transmisje FPV. Bez FPV zasieg modelu jest niewielki. Może z 1km ale to tylko przy duzym modelu i baaaaaardzo doswiadczonym pilocie. Moje najodleglejsze loty bez FPV to ok. 700-800 m na najwiekszym modelu 2.6m. Z FPV to ok. 2.5 km - tak wiem sa tacy co lataja dalej. . Z telefonem komorkowym jako nadajnik/odbiornik pokladowy teoretyczny zasieg jest nieograniczony - no prawie.

Filmy swietne. Bede tu zagladal

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Dopiero zaczyna

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Stabilizacja jest mechaniczna oraz pojawiają się poprawki robione już w postprodukcji.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Bartek, chodziło mi o sytuację kiedy nie ma zleceń i nie układów a strefa lotów zamknięta Co do sprzętu to zamiast 5D jakieś GoPro, nieduży model i lecimy. Oczywiście nie będzie to to samo co operator z kamerą na pokładzie ale lepsze coś niż nic

Dopiero zaczyna

Domyślnie

GoPro też testowaliśmy już. Ale pod 5D też są model do latania i są dość bezpieczne z tego co wiem.

ps. Zdjęcie już się na forum pojawiły.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Zazdroszczę możliwości i materiału. Szkoda tylko, że (druga) połowa "Elektrowni Bełchatów" to jest jedno ujęcie. Chyba, że jest to tłem do czegoś, czego w tym edicie nie ma.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Zazdroszczę możliwości i materiału. Szkoda tylko, że (druga) połowa "Elektrowni Bełchatów" to jest jedno ujęcie. Chyba, że jest to tłem do czegoś, czego w tym edicie nie ma.
    Materiał powstał z lotu treningowego dlatego jest jedno ujęcie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

FotoLoto i nie zapominaj o miłej ścieżce dźwiękowej w tle.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Co do tępa filmu itp to niestety 5D ma swoje ograniczenia fps wiec pozostaje nam liczyć na warunki w których latamy. Jeśli ona pozwalają na wolne stabilne przeloty to staramy się je wykonywać. Za nami pierwszy sezon z video lataniem więc sporo się nauczyliśmy i z tych nauk teraz chcemy korzystać.
    Co do muzyki to niestety rzecz gustu, staram się dobierać odpowiedni klimat pod dana scenerie oraz kolorystykę w jakich ujęcia będą finalnie pokazane.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów