Pokaż wyniki od 31 do 40 z 85

Wątek: Chcę kupić 50d , odwiedźcie mnie od tego i polećcie 40d

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

A ja przesiadłem się z 350D na 50D i powiem tak, każdy z tych aparatów ma swoje wady i zalety. Opinia, że 50D kupują ci, którym zależy na wypasionej puszce, brzmi trochę dziwnie, w przypadku aparatów, które już od jakiegoś czasu nie są produkowane, bo zostały zastąpione nowszymi, bardziej wypasionymi modelami. Jeżeli masz ograniczony budżet i w tej samej cenie kupisz niższy model z interesującym Cię obiektywem, to jest to rozsądna opcja. Jeżeli budżet cię aż tak nie ogranicza, to kup nowszą konstrukcję, bo z racji mniejszego upływu czasu, jest ona bliżej dzisiejszych standardów. Użyteczność wysokich iso, wzrasta, wraz z rozwojem oprogramowania do wywoływania rawów. 350D z oprogramowaniem zawartym na orginalnej płytce, ma użyteczne iso 400, ale z najnowszym DPP spokojnie daje radę na 3200 (które jest dostępne po drobnej modernizacji programowej).
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Wychodząc na przeciw sugestii dziobolka, wyjaśniam, że ja swoją 50-tkę kupiłem, bo była wystarczająco tańsza od 60d, aby poważnie rozważyć jej wady i ich wpływ na moją frustrację, spowodowaną nieposiadaniem nowszego modelu.
    Ostatnio edytowane przez mc_iek ; 19-10-2011 o 12:07 Powód: Automerged Doublepost
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Uprawnienia umieszczania postów