Cytat Zamieszczone przez zanzibar Zobacz posta
Ciepło, ciepło... bo jak nie widać żadnej różnicy jakościowej pomiędzy tanim EF-S18-55 a EF85LmkII, to już chyba gorzej nie można. Nawet na 20D widać odjazd po podpięciu 85tki. Nie namawiam nikogo do zakupu 20D, ale przed zakupem 50D radzę sprawdzić jakość obrazka, bo to najgorszy aparat Canona jaki miałem w rękach. Radzę spojrzeć w stronę 5D...
Kolega z pracy jest posiadaczem zestawu 50d + Tamron SP AF 17-50 mm f/2.8. Generalnie kolega sam twierdzi, że fotografia nie jest jego pasją. Miałam okazję kilka razy oglądać jego zdjęcia i naprawdę nie wygląda to dobrze. Oczywiście po części to jego słaba smykałka, ale coś chyba jest nie tak z tą jego 50d. Wszystkie te zdjęcia jakieś takie "tępe" bez wyrazu. Zdecydowanie kilka zdjęć z mojej 30d + kit o wiele bardziej mi się podoba niż z tej 50d.
I chyba troszkę mam racji, gdyż inny kolega z pracy który ma 5d... twiedzi, że 50d to zupełna pomyłka. To oczywiście tylko przytoczona opinia kolegi. Ja generalnie oglądając zdjęcia tego zestawu, o ile to nie totalna wina operatora sprzętu bardzo się cieszę, że kupiłam moją 30d w super stanie za połowę kaski.