Ja osobiście lubiłem bardziej efekt finalny z 40-tki niż z 50-tki. Zdjęcia było ostrzejsze. Fakt LCD z 50D pomagał mi, a nie czasami przeszkadzał.
Ja bym wziął 40D z Tamronem. Moje zdanie
Będzie jeszcze czas by zmienić na lepszą puchę![]()
Ja osobiście lubiłem bardziej efekt finalny z 40-tki niż z 50-tki. Zdjęcia było ostrzejsze. Fakt LCD z 50D pomagał mi, a nie czasami przeszkadzał.
Ja bym wziął 40D z Tamronem. Moje zdanie
Będzie jeszcze czas by zmienić na lepszą puchę![]()
Ostatnio edytowane przez michael_key ; 19-10-2011 o 19:59
Ja na dniach będę się zapewne chciał rozstać z moją 40-tką. Piękna jak nówka z przebiegiem 4000 zdjęć. Czy to wystarczający argument do zapomnienia o jakiejś innej 50D?![]()
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
Szukaj a znajdziesz:Kolega ma 40D i jest to naprawde świetny sprzęt jednak 50D jakby nie było nowsza konstrukcja i łatwiej znajdziesz mnie zaorany jak kolega wcześniej wspomniał.
Proś a dostaniesz !!Ja na dniach będę się zapewne chciał rozstać z moją 40-tką. Piękna jak nówka z przebiegiem 4000 zdjęć.
iZapomniałem dodać, że absolutnie nie żałuję tego wyboru,
i gdybym dzisiaj stał przed dokładnie takim samym, to wybrałbym ponownie 50D.
A czemu nie zerknęliście w kierunku 7d ??Ja też :-)
Na wyświetlaczu nie oceniam zdjęcia tylko oglądam jak wyszło :-?A teza, że jakość LCD jest nieistotna do oceny zdjęcia.....
Ostatnio edytowane przez Jago ; 20-10-2011 o 00:11
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
7D jescze nie było jak kupowałem 50d ;-)
A teraz niestety wykracza poza budżet....
To zależy co robisz w czasie sesji. Jesli zrobię w czasie sesji np. 500 zdjęć to nie wyobrażam sobie oceny takiej ilości RAWów na kompie. No chyba, ze masz mnóstwo wolnego czasu ;-) Próbowałem to samo zrobić na 40D i naprawdę, różnica jest ogromna.
Poza tym spora część różnicy w cenie 40/50 D zwróci się przy odsprzedaży.
Mam wrażenie, że tylko nabijasz posty. Jaki sens ma ten wątek?
Chcesz - kupuj, nie chcesz - nie kupuj.
Albo idź do sklepu i kup C550 i lepsze szkła.
Nikt nie zauważy różnicy w zdjęciach. Chcesz mieć lans czy fotki? Jak lans, to celuj w inną półkę (FF).
fakt..40tka+tamron+501,8 wydaje się być*rozsądniejszym pomysłem.(choć ten wyświetlacz zawsze doprowadzał mnie do szewskiej pasji)
Ten wyświetlacz nie jest aż taki zły... Finalnie zdjęcia i tak ogląda się albo na ekranie komputera albo w druku, a do oceny ostrości, po przybliżeniu na ekranie aparatu jest wystarczająco... Sam się zastanawiałem nad wymianą 40D na 50D ze względu na wyświetlacz, ale jeśli miałbym wyłożyć prawie 1000zł to wolałbym 1dmkII kupic.
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."