Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 85

Wątek: Chcę kupić 50d , odwiedźcie mnie od tego i polećcie 40d

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

kup coś wreszcie i daj odpocząć ludziom od siebie

Uzależniony

Domyślnie

Popieram, nie ma co się spinać bo robi się kolejny temat jakich było pełno.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    kup coś wreszcie i daj odpocząć ludziom od siebie
    Akurat ja w tym temacie piszę najwięcej
    Mam prośbę jak nie wnosisz nic do tematu to powstrzymaj się pisaniem postów. Z góry dzięki

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

jsk to nie wnoszę?
    pośrednio wnoszę o zamknięcie tego jałowego wątku

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Wątek nie jest jałowy To dzięki niemu dowiedziałem się co jest nie tak z moim fotografowaniem Po prostu pstrykam najbardziej zdrewniałym modelem w historii - a najlepsze zdjęcia wychodzą z DRUHa.

Niechaj wątek trwa i niesie ze sobą wiedzę do tej pory nieznaną dla zwykłych śmiertelników, a każda komórka mózgowa mlaskać będzie z zadowolenia: right, right, right....
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Jeśli coś się dobrze sprzedaje nie musi być wcale kultowe więc jesteś w błędzie. Skoda też się dobrze sprzedaje, a nie zauważyłem żeby była kultowa. Ktoś ma ochote na 50d to po cholera mu wciskać 40 - prosta sprawa. Nie ważne co kupi i tak będzie zadowolony więc po co mu obrzydzać sprzęt głupimi teksami.
    Ja inaczej bym to powiedział..... Nie ważne co kupi i tak będzie niezadowolony!

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanzibar Zobacz posta
    [...] ale przed zakupem 50D radzę sprawdzić jakość obrazka, bo to najgorszy aparat Canona jaki miałem w rękach.
    Uwielbiam takie sformułowania. Pełen obiektywizm zresztą jak zawsze przy tego typu wątkach :grin:
    Radzę spojrzeć w stronę 5D...
    No... i to jest to. CO by nie było jak nie kupisz FF od razu to nie będzie zdjęć ??:

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Las3k Zobacz posta
    Bo jest MODNY i KULTOWY ;-)

mc_iek - JAKIE wady i zalety? Np w stosunku do 40D, do nauczenia? Za 1000zł.
    Kultowy to jest Garbus, aparat to może być dobry, albo zły. Różnica cen na rynku wtórnym jest najlepszą informacją, o ile 50D jest lepszy od 40D. Skoro te aparaty się sprzedają, to nie dla tego, że Canon 3 lata temu napisał, że 50D jest świetny, tylko dla tego, że kupujący tak uważają. Używany sprzęt kosztuje tyle, ile kupujący chce za niego zapłacić. Myślę, że to jest próba przekonania samego siebie, za pomocą forum publicznego, że nie dla tego nie kupiłem, że akurat nie miałem kasy, ale dla tego, że był beznadziejny. W wątku pod tytułem "Chcę kupić 5d2 - odwiedźcie mnie od tego pomysłu", pojawią się identyczne opinie. Beznadziejny obrazek, mydło, szum jak w odkurzaczu... Takie tłumaczenie, że na imprezie urwał mi się film, bo groszek w sałatce był trefny, a nie że za dużo wypiłem, bo przecież ja to trzy litry ze szwagrem do obiadu...
    Ostatnio edytowane przez mc_iek ; 22-10-2011 o 16:28
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Bywalec Awatar Las3k
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie mówię, że jest gorszy, mówię, że jest nie na tyle lepszy, żeby usprawiedliwiało to 1000zł różnicy w cenie. Wg mnie zakrawa to na paradoks ekonomiczny, a powodem jest małe i plastikowe 60D.
    C40D + C18-55 IS + C70-200/2.8L + S8mm + C50/1.8 + Kenko x1.4 + Di622 + jakiś statyw mały i duży, UVki, polar, 200AW itd. :wink:

Uzależniony

Domyślnie

Zrozum wreszcie, że wszystko co nowsze jest droższe i już. 5d2 używka nie kosztuje 1000 zł drożej od poprzednika tylko jeszcze raz tyle i na pewno nie jest jeszcze raz tak dobra jak poprzednik. Kosztuje tyle bo jest nowsza i jest to całkowicie normalne jednak cena nie zawsze wzrasta wprost proporcjonalnie do jakości. Nie widzę więc nic dziwnego w różnicy cenowej między 40 i 50.
    Ostatnio edytowane przez horak ; 22-10-2011 o 17:11

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów