kup coś wreszcie i daj odpocząć ludziom od siebie
kup coś wreszcie i daj odpocząć ludziom od siebie
Popieram, nie ma co się spinaćbo robi się kolejny temat jakich było pełno.
jsk to nie wnoszę?
pośrednio wnoszę o zamknięcie tego jałowego wątku
Wątek nie jest jałowyTo dzięki niemu dowiedziałem się co jest nie tak z moim fotografowaniem
Po prostu pstrykam najbardziej zdrewniałym modelem w historii - a najlepsze zdjęcia wychodzą z DRUHa.
Niechaj wątek trwa i niesie ze sobą wiedzę do tej pory nieznaną dla zwykłych śmiertelników, a każda komórka mózgowa mlaskać będzie z zadowolenia: right, right, right....
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Kultowy to jest Garbus, aparat to może być dobry, albo zły. Różnica cen na rynku wtórnym jest najlepszą informacją, o ile 50D jest lepszy od 40D. Skoro te aparaty się sprzedają, to nie dla tego, że Canon 3 lata temu napisał, że 50D jest świetny, tylko dla tego, że kupujący tak uważają. Używany sprzęt kosztuje tyle, ile kupujący chce za niego zapłacić. Myślę, że to jest próba przekonania samego siebie, za pomocą forum publicznego, że nie dla tego nie kupiłem, że akurat nie miałem kasy, ale dla tego, że był beznadziejny. W wątku pod tytułem "Chcę kupić 5d2 - odwiedźcie mnie od tego pomysłu", pojawią się identyczne opinie. Beznadziejny obrazek, mydło, szum jak w odkurzaczu... Takie tłumaczenie, że na imprezie urwał mi się film, bo groszek w sałatce był trefny, a nie że za dużo wypiłem, bo przecież ja to trzy litry ze szwagrem do obiadu...
Ostatnio edytowane przez mc_iek ; 22-10-2011 o 16:28
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
Nie mówię, że jest gorszy, mówię, że jest nie na tyle lepszy, żeby usprawiedliwiało to 1000zł różnicy w cenie. Wg mnie zakrawa to na paradoks ekonomiczny, a powodem jest małe i plastikowe 60D.
C40D + C18-55 IS + C70-200/2.8L + S8mm + C50/1.8 + Kenko x1.4 + Di622 + jakiś statyw mały i duży, UVki, polar, 200AW itd. :wink:
Zrozum wreszcie, że wszystko co nowsze jest droższe i już. 5d2 używka nie kosztuje 1000 zł drożej od poprzednika tylko jeszcze raz tyle i na pewno nie jest jeszcze raz tak dobra jak poprzednik. Kosztuje tyle bo jest nowsza i jest to całkowicie normalne jednak cena nie zawsze wzrasta wprost proporcjonalnie do jakości. Nie widzę więc nic dziwnego w różnicy cenowej między 40 i 50.
Ostatnio edytowane przez horak ; 22-10-2011 o 17:11