Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 85

Wątek: Chcę kupić 50d , odwiedźcie mnie od tego i polećcie 40d

Mieszany widok

Bywalec Awatar r3b
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Ten wyświetlacz nie jest aż taki zły... Finalnie zdjęcia i tak ogląda się albo na ekranie komputera albo w druku, a do oceny ostrości, po przybliżeniu na ekranie aparatu jest wystarczająco... Sam się zastanawiałem nad wymianą 40D na 50D ze względu na wyświetlacz, ale jeśli miałbym wyłożyć prawie 1000zł to wolałbym 1dmkII kupic.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

o 40d też pisali, że mydło, dopóki nie wszedł 50d, wtedy to on wziął na siebie ciężar mydła. Potym "tragicznym mydłem i szumem" był 7d, ale to już historia.Czekamy na kolejne mydło i szum.

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Myślę, że to co widać w dość sporej ilości galerii internetowych, świadczy o tym, że 10D, 20D, 40D, 60D, 5D, 5D2, 7D, 1D (wszystkie wersje), 1Ds (wszystkie wersje), nawet wyposażone w obiektywy L, to najgorsze aparaty fotograficzne Canona... Nie wiem na pewno, bo poza 40D nie miałem innych w rękach, ale jak przeglądam efekty ich pracy, to cieszę się, że kupiłem 50D...

Ludzie, zastanówcie się co piszcie? Każdego aparatu, czy obiektywu trzeba się nauczyć. Trzeba poznać jego wady i zalety, a potem umieć to wykorzystać.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Myślę, że to co widać w dość sporej ilości galerii internetowych, świadczy o tym, że 10D, 20D, 40D, 60D, 5D, 5D2, 7D, 1D (wszystkie wersje), 1Ds (wszystkie wersje), nawet wyposażone w obiektywy L, to najgorsze aparaty fotograficzne Canona... Nie wiem na pewno, bo poza 40D nie miałem innych w rękach, ale jak przeglądam efekty ich pracy, to cieszę się, że kupiłem 50D...
    Ja kiedyś jeszcze miałem Ami66 - świetny sprzęt. Zero problemów a AF, głowa mnie nie bolała od nadmiaru szkieł ...no i średni format. A moja pięćdziesiątka to nieraz tak szumi w nocy, że spać nie mogę

Dlatego jakbym miał kupować dzisiaj, to bym wybrał 60D prosto ze sklepu - nie śmiganą.

Pozdrawiam.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Uzależniony

Domyślnie

Widzę, że mamy tu kółko wzajemnej adoracji przeciwników 50d. Skoro to taki chłam to czemu sprzedaje się jak ciepłe bułeczki. Przecież płacąc mniej można kupić sporo lepszy 40d, teraz okazuje się, że nawet 30d, a dopłacając kilka stówek 60d. Najbardziej już śmieszą mnie wypowiedzi ludzi, którzy swoje niepowodzenia zganiają w pierwszej kolejności na sprzęt bo przecież to on powinien myśleć robiąc zdjęcia.

Bywalec Awatar Las3k
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Widzę, że mamy tu kółko wzajemnej adoracji przeciwników 50d. Skoro to taki chłam to czemu sprzedaje się jak ciepłe bułeczki. Przecież płacąc mniej można kupić sporo lepszy 40d, teraz okazuje się, że nawet 30d, a dopłacając kilka stówek 60d.
    Bo jest MODNY i KULTOWY ;-)

mc_iek - JAKIE wady i zalety? Np w stosunku do 40D, do nauczenia? Za 1000zł.
    C40D + C18-55 IS + C70-200/2.8L + S8mm + C50/1.8 + Kenko x1.4 + Di622 + jakiś statyw mały i duży, UVki, polar, 200AW itd. :wink:

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Las3k Zobacz posta
    Bo jest MODNY i KULTOWY ;-)

mc_iek - JAKIE wady i zalety? Np w stosunku do 40D, do nauczenia? Za 1000zł.
    Kultowy to jest Garbus, aparat to może być dobry, albo zły. Różnica cen na rynku wtórnym jest najlepszą informacją, o ile 50D jest lepszy od 40D. Skoro te aparaty się sprzedają, to nie dla tego, że Canon 3 lata temu napisał, że 50D jest świetny, tylko dla tego, że kupujący tak uważają. Używany sprzęt kosztuje tyle, ile kupujący chce za niego zapłacić. Myślę, że to jest próba przekonania samego siebie, za pomocą forum publicznego, że nie dla tego nie kupiłem, że akurat nie miałem kasy, ale dla tego, że był beznadziejny. W wątku pod tytułem "Chcę kupić 5d2 - odwiedźcie mnie od tego pomysłu", pojawią się identyczne opinie. Beznadziejny obrazek, mydło, szum jak w odkurzaczu... Takie tłumaczenie, że na imprezie urwał mi się film, bo groszek w sałatce był trefny, a nie że za dużo wypiłem, bo przecież ja to trzy litry ze szwagrem do obiadu...
    Ostatnio edytowane przez mc_iek ; 22-10-2011 o 16:28
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja nie jestem przeciwniczką 50d. Po prostu 40tka mi styka i nie potrzebuję ficzerów 50tki, a już szczególnie za tę kasę. Tyle.

To nie jest kwestia co jest lepsze, raczej co komu wystarczy ;-)
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    To nie jest kwestia co jest lepsze, raczej co komu wystarczy ;-)
    Dokładnie TAK.
    Dlatego dla mnie lepszy był 50D :wink:
    Dla każdego coś innego.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

kup 50D będziesz miał "kultowy aparat" to ważne przy rozmowach o zdjęciach
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów