Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 85

Wątek: Chcę kupić 50d , odwiedźcie mnie od tego i polećcie 40d

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Bo siódemka jest jeszcze większa, jeszcze cięższa...i nie ma programów tematycznych
    a żebyś wiedział. ja bardzo rzadko, ale czasem używam tematycznych np. krajobraz czy makro. 99% zdjęć robię na Av, ale brak tych tematycznych jakoś mnie wkurza...
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Jaki brak W 50D programy tematyczne są. Ja co prawda używam tylko gór, kwiatucha, twarzy i biegacza...ale lepsze to niż NIC :grin:
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Bo siódemka jest jeszcze większa, jeszcze cięższa...
    Że niby jak większa?! Przecież to jest niższe od 40tki i przez to kiepsko się trzyma :P
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Jak się czyta takie teksty to można dojść do wniosku, że 50-tka to największa porażka Canona w historii a do rejestrowania obrazów będzie już lepszy zestaw kredek świecowych.
    Ale wiesz, że po wyjściu 50D jak się czyta to forum to taka mniej więcej była o nim opinia i dopiero nagle w cudowny sposób po wyjściu 60D przerodziło się w obiekt niemalże kultu...
    50D bardzo fajne body ale jeżeli miałbym kupować a trafiłbym na dobrą sztukę 40D to nawet bym się nie zastanawiał przy takiej różnicy w cenie (bardzo nieadekwatnej do różnic).
    Ostatnio edytowane przez KUBAwo ; 21-10-2011 o 09:37

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

o 40d też pisali, że mydło, dopóki nie wszedł 50d, wtedy to on wziął na siebie ciężar mydła. Potym "tragicznym mydłem i szumem" był 7d, ale to już historia.Czekamy na kolejne mydło i szum.

Uzależniony

Domyślnie

KUBAwo,

Nie wiem czy zauważyłeś ale cena 50d również podciąga ceny 40d - oczywistym jest, że cena tego drugiego jest niższa bo i model starszy niestety ciągle wysoka zwłaszcza jak się ogląda mocno wysłużone puchy co nie należy do rzadkości bo jak wiemy model jest już dłuższy czas na rynku.

Uzależniony

Domyślnie

Cokolwiek nie wybierzesz, będziesz zadowolony. a to czego będzie Tobie z czasem brakować zależy tylko od Ciebie samego i od tego co dalej w temacie fotografii będziesz robił.

Porównaj sobie parametry techniczne obu aparatów i czy są warte różnicy w cenie zakupu. Wyświetlacz w 40D jest ok, dopóki nie spojrzy się na wyświetlacz z 50D, co jednak czasami może rozczarować, po zgraniu zdjęć na komputer, bo okaże się że czasami obraz jest nieostry.

Tylko, że tak jak inny kolega wspominał, to komputer jest od przeglądania zdjęć, zgoda, z taką różnicą że w domu już ujęcia nie powtórzymy.

Takie zachowanie aparatu to raczej wynik współpracy ze słabym obiektywem, lub wina fotografa. Przy dobrych warunkach światła i odpowiednich parametrach naświetlania, to co na LCD, odpowiada zdjęciu na PC.

Pozdrawiam

P.S.
    Zacznij od dobrych obiektywów, a puszkę dobierz pod swoje potrzeby.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    Że niby jak większa?! Przecież to jest niższe od 40tki i przez to kiepsko się trzyma :P
    Wow.....to masz takie duże dłonie
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Wow.....to masz takie duże dłonie
    Powiedzmy, że lubię mieć co chwycić :P

choć może nie róbmy tu offtopa ;-)
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    Powiedzmy, że lubię mieć co chwycić :P

...
    A co na to Sigmunt Freud? Bo mi się dobrze trzymało 400D a przecież mam dłonie 'pod miseczkę C' i powinienem chwalić sobie siódemkę właśnie... + grip
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów