ale kolega janfosz napisał, że fotografuje 20 lat Canonem. Może kradzież?
ale kolega janfosz napisał, że fotografuje 20 lat Canonem. Może kradzież?
upsss to rzeczywiscie dziwne...Zamieszczone przez Kubaman
A moze analog manual...Zamieszczone przez Kubaman
![]()
podpis...
ale jak forografujesz przez 20 lat to raczej masz jakies szkla i zminesz tylko body?Zamieszczone przez SimOn!
Jeśli twierdzisz, że z 5d plus elka wyjdzie gówno, natomiast z 20d plus elka wyjdzie cudo to... no kurcze... Ja Cię proszęZamieszczone przez Jac
![]()
5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L
No jak masz manualne szkla.......to zmieniasz caly system :smile:Zamieszczone przez Jac
podpis...
napisales szkla za kilkaset zlotych i do tego sie odnosze...Zamieszczone przez chuckyy
dla mnie EOTZamieszczone przez chuckyy
miałem niedawno podobny dylemat i zdecydowałem się jednak na wariant 5D + tańsze szkła(zestaw tamron 28-75,canon 70-200/4 i 50/1,8 - razem ok.3kzł) i jestem bardzo zadowolony. Z moich subiektywnych obserwacji wynika że zdjęcie z 5D i najtańszego zooma za 200pln jest ostrzejsze,mniej zaszumione,bardziej plastyczne niż np nikon D100 + droga stałka ,a różnice między poszczególnymi obiektywami przy 6-8Mpx body są dużo mniej widoczne niż między body 6Mpx a 12Mpx.Takie zaś wady jak aberacje czy winietowanie łatwo obecnie usunąć, a mniejszą jasność częściowo rekompensuje mi możliwość stosowania dużej czułości bez widocznych szumów.
nowe/używaneZamieszczone przez fotomoto
?? czy o jakiś sklepach NAM nie wiadomo
![]()
i bardziej świetliste zapewne...Zamieszczone przez fotomoto
![]()
zapewne się 'przewyjęzyczyłokliknąłeś', bo podejrzewam, że myślałeś o 70-200 f4 za ~2000zł, no chyba że jednak miałeś na myśli KICiora 18-55
czy nie???
zapewne się 'przewyjęzyczyłokliknąłeś', bo podejrzewam, że myślałeś o 70-200 f4 za ~2000zł, no chyba że jednak miałeś na myśli KICiora 18-55
czy nie???[/QUOTE]
tamron używany ,reszta nowa i miałem na myśli jakiegoś plastikowego 28-90 którego pożyczyłem od kumpla z ciekawości , mam też pożyczony 75-300, ten najtańszy i daję 85mm,pełną dziurę żeby był najgorszy i dalej mi wychodzi lepiej niż stare zdjęcia z D70 + 85/1,8 optymalnie przymkniętego ):