Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 88 z 88

Wątek: Body,czy szkło

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janfosz
    Zdecydowałem kupuję Canon 5D +Canon EF 17-40 F4 + Tamron 28-75 F 2,8 oraz Sigme 70-200 F 2,8 .Zastanawiam się nad tym ostatnim czy nie lepsza jest do zdjęć w teatrze stałka Canon EF 135 F2,0/jest lżejsza ale czy nie za krótka/
    Świetny wybór. Nie wiem, co fotografujesz, rozpatrz jeszcze raz potrzebę kupowania 17-40. Ja bym na Twoim miejscu dołożył do 24-70L i z czasem, jak faktycznie zajdzie taka potrzeba dokupił tamrona 17/3.5 lub sigmę 20/1.8.

Aha, 135/2 to piękne szkło. Ale na ff przy takiej ogniskowej najmniejszą rozsądną przysłoną jest f/4, więc przemyśl, czy warto . Do tego 70-200/2.8L jest tak rewelacyjnie ostre i ma tak śliczny bokeh, że nie wiem, czy ktoś poza Tobą i paroma z nas zauważy różnicę..
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie link do stronki z testami szkieł

Popatrz sobie janfosz na testy szkieł w dobrze na forum znanej testowni szkiel na photozone.de. tam znajdziesz odpowiedź. ja widziałem dużo fot z 5D i to jest aparat, który na razie przegrywa jedynie z 1D, 1DS, 1DSmk, 1DSmkIIn itp. Smiało wchodź w 5D. jeśli Twoja fotografia ma przynosić zyski to i tak w niedalekiej przyszłości obkupisz się w lepsze szkła. poza tym, jeśli nie fotografujesz na wojnie, pustyni ani w puszczy amazońskiej to nie wybieraj bardzo drogich czyt. świetnie zbudowanych i uszczelnionych szkieł Canona z serii L, podobną jakość optyczna gwarantuje Ci na Tamron 28-75/2,8 choć jest mocno plastikowy w teatrze nic mu nie zagrozi. napisz co kupiłeś. czekamy na info. pozdrawiam
    http://www.photozone.de/8Reviews/
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    Do tego 70-200/2.8L jest tak rewelacyjnie ostre i ma tak śliczny bokeh, że nie wiem, czy ktoś poza Tobą i paroma z nas zauważy różnicę..
    Jarek piszesz o Canonie czy Sigmie?

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Jarek piszesz o Canonie czy Sigmie?
    Impreza wczoraj była?
    Sigma z eL na końcu?
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Impreza wczoraj była?
    do 6:10 A.M.
    Sigma z eL na końcu?
    Przez chwilkę myślałem, że metanolu próbowałeś

Domyślnie

Oprócz zdjęć w teatrze ,trzeba jeszcze z czegoś żyć ,a więc fotografia ślubna/reportaż + plener /,a więc jakiś portret musi być dlatego myślałem o 135/2 żeby pogodzić teatr /zdjęcia w świetle zastanym / i ślub.Zastanawiam się jeszcz nad rozwiązaniem Sigma 70-200 f2,8 + Canon 85F1,8 ?

i jeszcze jedno czy ktoś z forumowiczów miał do 5D przypiętą Sigme 70-200f2,8?

Domyślnie

Ostateczna decyzja Body to 5D szkła to :Canon 35L +Canon 135L +Tamron 28-75 f2,8.Canon 35L reporterka w małych pomieszczeniach w słabym oświetleniu 135L ulica +portret Tamron przy dobrym świetle F8-16 /spacery/.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janfosz
    Ostateczna decyzja Body to 5D szkła to :Canon 35L +Canon 135L +Tamron 28-75 f2,8.Canon 35L reporterka w małych pomieszczeniach w słabym oświetleniu 135L ulica +portret Tamron przy dobrym świetle F8-16 /spacery/.
    Gratuluje dobrego wyboru!!!, szkoda ze od razu nie powiedziales ile chcesz przeznaczyc bo chyba nie napiszesz ze za 135 35 i tamrona zaplaciles tyle co za 24-105 z pierwszego postu ;-)

Pozazdroscic i pogratulowac!.. ze tak powiem Happy End ;-)

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789

Uprawnienia umieszczania postów