Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 88

Wątek: Body,czy szkło

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01
    Zdecydowanie moim zdaniem opcja nr.1, tym bardziej że jak wynika z info zamieszczonych w internecie (na tym forum również) 30D jest niewiele lepsza od 20D (co nie znaczy że 20-tka jest zła).
    Ale... szkla sa wazniejsze od puszki.
    Jesli pytajacy nie podal zadnych danych do czego, jakichs specyficznych zastosowan potrzebny mu dany zestaw to ja sklanialbym sie ku opcji z ciekawszym kompletem szkiel.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Stawiam na opcje numer jeden. FF to jednak to...

Nie liczy sie ilosc ale jakosc. Tamron akurat zapewni Ci identyczny poczatek na FF jak 17-40 na cropie 1.6 (jedno szklo lzej). 85'tka akurat wyjdzie jak 135. Stracisz mnozone 135 (gdzies kolo 200), ale w przyszlosci ta reszte mozna skutecznie zapelnic jakims 70-200... A jak sie uprzesz to i wytniesz sobie ze srodka klatki troche i bedzie crop
    ...

Bywalec

Domyślnie

Moim zdaniem "puszke" sie zmienia zdecydowanie rzadziej niz "szkla", wiec logiczny wniosek, ze lepiej kupic korpus najlepszy na jaki mnie stac. Stwierdzenie, ze to szklo robi zdjecie, a nie puszka, odeszlo do lamusa wraz z nadejsciem cyfrakow. W tradycyjnym aparacie mozna sobie zmienic material swiatloczuly nawet 100 razy dziennie, a w dSLR matrycy nigdy nie wymienimy na lapsza. Jasne,ze fajnie jest miec super obiektywy i super aparat, ale szkla latwiej wymieniac. Jak sie ma dobry aparat to potem mozna zaczac "kolekcjonowac" coraz lepsze "szkielka" razem ze wzrostem umiejetnosci i doswiadczenia.
    Pozdrawiam
    Canon Rulezzz

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez negatyv
    Moim zdaniem "puszke" sie zmienia zdecydowanie rzadziej niz "szkla",
    Moje szkła przeżyły już 4 puszki :-)

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972
    kazdy z nas ma wlasne doswiadczenia; ja dalej mam w uzytku aparaty zblizajace sie do 18 urodzin i coraz to inne szkla
    Canon Rulezzz

Coś już napisał

Domyślnie

Autor wątku pisze, że używał przez jakiś czas minolty D7d i szumy przeszkadzały.
    Moim zdaniem w takiej sytuacji nie pozostaje nic innego jak brac 5d. I do tego jakiś 70-200/2.8 i tamron 28-75/2.8.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Ja jak sie ostatnio naogladalem fot z 5D tez szumozy dostalem na widok swoich gniotow z 20D
    ...

Domyślnie

Zdecydowałem kupuję Canon 5D +Canon EF 17-40 F4 + Tamron 28-75 F 2,8 oraz Sigme 70-200 F 2,8 .Zastanawiam się nad tym ostatnim czy nie lepsza jest do zdjęć w teatrze stałka Canon EF 135 F2,0/jest lżejsza ale czy nie za krótka/

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972
    Też mam podobne zdanie. Zmieniłem już trzy puszki, a główne szkła 2x.
    Jarek

ZBAZ
    Guest

Domyślnie

Może zamiast 17-40 i tamrona 28-75 proponuję canona 24-70/2.8 L.
    J a jestem zachwycony tym obiektywem.Co prawda do zdjęć w teatrze jest chyba za krótki ale nie będziesz chyba wyłącznie fotografował w teatrze.

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów