Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 88

Wątek: Body,czy szkło

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

a to i tak B.tanio kupiłeś,

ZAJEFAJNIE się składa, bo 28-90 MAM i 75-300 TEŻ (więc zakres mi się świetnie pokryje ), więc chyba nie pozostaje mi nic innego jak resztę posprzedawać, zapożyczyć się, brać 5D...i zacząć pić ze szczęścia

dżizz....

BTW, 5D + 28-90 fajnie musi wyglądać...tzn profi
    Ostatnio edytowane przez Zielony ; 11-01-2006 o 02:10

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja w weekend na biatlonie w biurze prasowym widziałem gościa, który miał taki zestaw:
    1dmkIIn, 1dmkII, 400/2.8, 24-70/2.8, 70-200LIS, 16-35/2.8, jakiś tam telekonwerter
    A do tej nowszej jedynki miał przyczepioną tą malutką lampkę 220ex.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek
    A do tej nowszej jedynki miał przyczepioną tą malutką lampkę 220ex.
    nic dziwnego, pewnie se po guziczkach świecił

Coś już napisał
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

kupując 5 przeszedłem z nikona więc nie miałem żadnego obiektywu i jakaś dobra dusza poratowała mnie tym 28-90 żebym się mógł od razu pobawić.Jak się go przymknie to wcale niezłe zdjęcia robi.

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

... mam też pożyczony 75-300, ten najtańszy i daję 85mm,pełną dziurę żeby był najgorszy i dalej mi wychodzi lepiej niż stare zdjęcia z D70 + 85/1,8 optymalnie przymkniętego ):
    O matko zaraz zacznie sie
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    ale kolega janfosz napisał, że fotografuje 20 lat Canonem. Może kradzież?
    Witaj Kubaman i Jac macie coś z Borewicza.A tak na poważnie ,Dzięki za porady i czekam na następne.Tak jak już wspominałem bardzo długo robiłem zdjęcia na Canonie <eos1000,5,30>.Pewnego dnia wysprzedałem wszystko i na moje nieszczęście zainwestowałem w Minolte 7D.Skusiła mnie do tego wbudowana w Minolte stabilizacja obrazu.To nie jest to!Przy słabym świetle wychodzą potężne szumy nie do zaakceptowania.Kubaman oglądałem zdjęcia w twojej galerii i bardzo mi się podobały<taniec współczesny>.Czy próbowałeś robić na 1600ISO i jak z szumami?Jakim obiektywem je robiłeś?Jak działa obiektyw Sigmy 70-210f2,8 przypięty do 20.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janfosz
    Pewnego dnia wysprzedałem wszystko i na moje nieszczęście zainwestowałem w Minolte 7D.Skusiła mnie do tego wbudowana w Minolte stabilizacja obrazu.To nie jest to!
    a fe.. Całe szczęście syn marnotrawny powrócił

Co do zdjęć: 90% w tej galerii to jest własnie Sigma + 20D (masz podane exify pod zdjęciami). Spisuje sie doskonale, choć jednak jest trochę miękka na f2.8. Gdybym miał sporą kasę i dwa body, to dzisiaj kupiłbym stałki 135/2 L i 85/1.2 L Inaczej bym się nie zamienił.
    Robiłem trochę zdjęc ISO 1600, a nawet 3200, jednak staram sie tego unikać. Przy poprawnym naświetleniu jest bardzo dobrze, ale w takich warunkach jednak często sie zdarza coś zepsuć i wtedy szumy wychodzą spore podczas postprocessingu. Do tego szkło f2.8 - czyli miękko, a szumy dodatkowo rozmywają obraz. 5D byłby lepszy w takich sytuacjach, gdzie poza tym, że ISO 1600 jest dużo lepsze można ustawiać wartości pośrednie co 1/3 EV.

P.S> oczywiście monopod jest nieodzowny.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec
    Miasto
    Stockholm

Domyślnie

Nie przewertowałem całości wątku a pare stron i dodam,że na forum o fotografii jeden z recenzentów tak oto napisał :
    Wydruki do formatu A2 i nic wiecej to bzdura, robiłem 100x70cm i jest git.
    Nie wiem na ile jego słowom mozna ufać ale coś w tym jest.
    Też się wacham między 20-5D szczególnie przez tą FF ale na jednej ze stron ang.jen. były zdjęcia gdzie przy pełnych otworach F w 5D jest winetowanie nie do zaakceptowania,nie dokładnie rozumiem po ang,ale to widać gołym okiem,a wydawać sporo kasy na jasny obiektyw by go potem przymykać to paranoja tutaj ten link http://www.dpreview.com/reviews/canoneos5d/page22.asp
    dodatkowo brak wbydowanej lampy.
    Jeszcze rozwiązaniem jest powiększenie zdjęcia w programie graficznym,dla potrzebujących napisze że sposób jest banalnie prosty wystarczy powiekszać zdjęcie o 10% aż do pożądanej wielkości,naprawdę straty są znikome i mało zauważalne.
    Pozdrawiam.
    EOS 50 I EF 70-200 4L I EF 17-40 4L I

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja robiłem 60x40cm z 20D na wystawę. Oczywiście musiałem resamplować, bo oryginał nie daje rady jeśli mamy DPI 300. Ale bez najmniejszych problemów i jakość była bardzo dobra. 5D daje o połowę więcej pikseli
    Co do winiety - taka winieta jest na większości analogów i nikt nie płacze za bardzo. To raczej argument urzytkowników Nikona, którzy nie mają na razie szans na FF. Winietę bardzo łatwo jest wyeliminować w PS, to dwie minuty, więc nie widzę żadnego problemu.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Ja robiłem 60x40cm z 20D na wystawę. Oczywiście musiałem resamplować, bo oryginał nie daje rady jeśli mamy DPI 300. Ale bez najmniejszych problemów i jakość była bardzo dobra. 5D daje o połowę więcej pikseli
    Co do winiety - taka winieta jest na większości analogów i nikt nie płacze za bardzo. To raczej argument urzytkowników Nikona, którzy nie mają na razie szans na FF. Winietę bardzo łatwo jest wyeliminować w PS, to dwie minuty, więc nie widzę żadnego problemu.
    Dodatkowo, żeby zobaczyć tę winietę potrzeba bardzo wielu czynników.
    Poza otwartym otworem trzeba jeszcze mieć motyw, na którym to będzie widać. Więc albo niebo, albo jednolita ściana, firanka, czy coś. No i powierzchnia ta musi być widoczna w większej części kadru, żeby efekt się rzucił w oczy.
    Jarek

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów