Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 88

Wątek: Body,czy szkło

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

to jeszcze wrzuce porownanie 350d 20d 5d
    http://www.dpreview.com/reviews/comp...eos5d&show=all

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    ale 24-105 z 5D do A2 sie nada? czy lepsze bedzie np 20D i 85/1.8 50/1.8 135/2.0
    Trudno mi powiedziec jak działa 5d we współpracy akurat z tym konkretnym szkłem. Po prostu tego nie wiem. Wiem jedynie, że wydruki A2 z 20d - bez względu na to jak wspaniały obiektyw podepniesz - będą kiepskiej jakości. Tutaj zaważy niestety kwestia ilości Mpix i wielkości matrycy. I w tym momencie rozmawiamy bardziej o wydajności body, nie jakości szkieł.
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy
    Trudno mi powiedziec jak działa 5d we współpracy akurat z tym konkretnym szkłem. Po prostu tego nie wiem. Wiem jedynie, że wydruki A2 z 20d - bez względu na to jak wspaniały obiektyw podepniesz - będą kiepskiej jakości. Tutaj zaważy niestety kwestia ilości Mpix i wielkości matrycy. I w tym momencie rozmawiamy bardziej o wydajności body, nie jakości szkieł.
    wydrukow A2 nie oglada sie z 10 cm dla szerokosci 84cm i odleglosci 1m od odbitki wystarczy 87dpi czyli 5.6 MPix... do tego mozna podciagnas w genuinefractals
    5D +24-105 to jest ~16kpln odejmujac 5Kpln na 20d zostaje 11Kpln na szkla, mozna kupic calkiem przyzwoity zestaw stalek i jednego zooma i jeszcze na monopod zostanie ;-)

link do kalkulatora

Domyślnie

jac przekonałeś mnie dzięki,dzięki wszystkim.Pozdrowienia

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    wydrukow A2 nie oglada sie z 10 cm dla szerokosci 84cm i odleglosci 1m od odbitki wystarczy 87dpi czyli 5.6 MPix...
    Nie no, powiedzmy ze w druga strone tez nie mozna przesadzac Jednak jakis zapas na kadrowanie itp... 8MPix powinno byc OK zakladajac ze ludzie nie ogladaja tych zdjec z lupa, ale to raczej rozsadne minimum. I w sumie rzeczywiscie, najlepiej: teraz 20D i dobre szkla, docelowo kiedys wymiana body na ~16MP+

Domyślnie

OK!muflon Dzięki!!!

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Nie no, powiedzmy ze w druga strone tez nie mozna przesadzac Jednak jakis zapas na kadrowanie itp... 8MPix powinno byc OK zakladajac ze ludzie nie ogladaja tych zdjec z lupa, ale to raczej rozsadne minimum. I w sumie rzeczywiscie, najlepiej: teraz 20D i dobre szkla, docelowo kiedys wymiana body na ~16MP+
    alez oczywiscie ze to 5,6 Mpix to byla prowokacja , ale po to zeby pokazc jakie sa realia, rozsadnie jest miec zapas (z 20d wychodzi okolo 100dpi) i w/g mnie rozsadniej jest kupic super szkla niz super body.

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

jeszce sobie pozwole zacytowac na zakonczenie
    Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    plakat to było A2. Z 300d + sonnar 135. Z jpga. Jeśli chodzi o jakość to dla mnie zdecydowanie zadowalająca. Jeśli zdjęcie będzie do oglądania z daleka, to bez problemu. Wyostrz je tylko mocno w komputerze (na ekranie może aż szczypać, papier to złagodzi).

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja podejdę do sprawy z drugiej strony. Pytający fotografuje nie od dziś i na pewno jutro się tym sportem nie znudzi.
    Teraz przemyślcie jedną rzecz: obiektywy zmienia się dużo łatwiej niż aparaty.

Jakby kupił 5d, to ma puszkę na lata. A skoro fotografuje od lat, to na pewno wie, że w ten sport trzeba ciągle inwestować Czyli chciał - nie chciał kasę na coś długiego znajdzie na pewno
    Jarek

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów