Witam ponownie, celuję w 1DX . Aparat będzie służył głównie do fotografii ślubnej. Czy dobrze się sprawdzi na tym gruncie ?
Witam ponownie, celuję w 1DX . Aparat będzie służył głównie do fotografii ślubnej. Czy dobrze się sprawdzi na tym gruncie ?
W zasadzie powinien się sprawdzićNatomiast tryb 'cichy' jest nim tylko z nazwy. Tutaj 5D3 ma zdecydowaną przewagę.
Ostatnio edytowane przez Pawel92 ; 22-04-2013 o 22:33
Podejrzewam że ciężko by było znaleźć dziedzinę gdzie by się nie sprawdził.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
W Twoim przypadku, to całkiem zrozumiałe. Takim np. G15 to wiele by nie nawojował. No, może statykę![]()
Pytanie lecz do posiadających oba ponizsze aparaty, tzn 5d mk III oraz 1dx: osobiste odczucia w reportażu, głównie w warunkach trudnych, np. Śluby. Chodzi mi o porównanie AF, ISO, " ladnosci " szumu, ergonomii i oglonych wrazen. Pytanie do tych co posiadaja i juz chwioe robią obydwoma puszkami. Nie interesuje mnie zdanie osób, które trzymały czy zrobiły kilka klatek bo sam zrobiłem, czy nawet jeden reportaż.
Idąc dalej tym tropem dojdziemy do jedynie słusznego wniosku że nie ma to jak 100D.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner