Strona 49 z 84 PierwszyPierwszy ... 39474849505159 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 837

Wątek: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Mnie bardziej zastanawia na cholere miałby zmieniać 1D4 na 1DX?

Początki nałogu
    CANON Laik

Początki nałogu

Domyślnie

osobiście nie testowałem, ale z zasłyszanych opinii z drugiej lub trzeciej ręki (od fotografów pracujących na euro), to powodów zmiany mk4 na 1dx moze byc kilka

-odczuwalnie lepszy AF
    - lepsza matryca
    - pełna klatka
    - drugi joy

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Mnie bardziej zastanawia na cholere miałby zmieniać 1D4 na 1DX?
    Mnie np. po cholerę zmieniać 5D2/3 albo D700/800 na M9? Możemy w taki sposób pół nocy dyskutować
    No ale zmiana na nowszą puchę jest raczej w tym zawodzie naturalną koleją rzeczy. Może se jedno 1DIV zostawić dla cropa. Może nie zmieniać 1DIV a 1DIII które też mu jeszcze zostało, whateva. Postęp jest, a narzędzia pracy się niestety zużywają również. Kiedyś się przesiądzie, a co zrobić z faktem gdy np. ulubiona ogniskowa 300mm już nie jest taka fajna po przejściu z x1.3 na FF?
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Mnie np. po cholerę zmieniać 5D2/3 albo D700/800 na M9? Możemy w taki sposób pół nocy dyskutować
    No ale zmiana na nowszą puchę jest raczej w tym zawodzie naturalną koleją rzeczy. Może se jedno 1DIV zostawić dla cropa. Może nie zmieniać 1DIV a 1DIII które też mu jeszcze zostało, whateva. Postęp jest, a narzędzia pracy się niestety zużywają również.
    No znam takich co jeszcze dwójek używają i myślą o kupnie nowego, bo stary się zwyczajnie sypie.
    Kiedyś się przesiądzie, a co zrobić z faktem gdy np. ulubiona ogniskowa 300mm już nie jest taka fajna po przejściu z x1.3 na FF?
    To akurat proste , dadzą zarobić jedynie słusznej marce :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

No ale zmiana na nowszą puchę jest raczej w tym zawodzie naturalną koleją rzeczy. Może se jedno 1DIV zostawić dla cropa. Może nie zmieniać 1DIV a 1DIII które też mu jeszcze zostało, whateva. Postęp jest, a narzędzia pracy się niestety zużywają również. Kiedyś się przesiądzie, a co zrobić z faktem gdy np. ulubiona ogniskowa 300mm już nie jest taka fajna po przejściu z x1.3 na FF?
    Nie no Twoje pytanie jakkkolwiek może być zadane to nie ma powiązania z moim

Chodzi mi o to, że jak wyszedł 1D4 to wszyscy mówili że AF jest idealny, to co? Już nie jest? Zaczęło servo nie wyrabiać? No i problem mnożnika to druga sprawa. Poza tym 1D4 jest na tyle nowe, że puszki się jeszcze nie wyeksploatowały, skoku jakiegoś zabójczego dla sportowców w tym temacie też nie widzę. Ot takie pytanie

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Nie no Twoje pytanie jakkkolwiek może być zadane to nie ma powiązania z moim

Chodzi mi o to, że jak wyszedł 1D4 to wszyscy mówili że AF jest idealny, to co? Już nie jest? Zaczęło servo nie wyrabiać? No i problem mnożnika to druga sprawa. Poza tym 1D4 jest na tyle nowe, że puszki się jeszcze nie wyeksploatowały, skoku jakiegoś zabójczego dla sportowców w tym temacie też nie widzę. Ot takie pytanie
    No jednak ma powiązanie
    1DX ma ponoć jeszcze lepszy AF, przy czym więcej fps, lepsza matryca (DR, szumy, rozdzielczość). A stare puchy się zużywają. Od premiery 1DIV minęły prawie 3lata. Dla reportera to są już setki tysięcy przebiegu Z reszta jak nie IV to wymieni i tak IIN czy III. Problem z ogniskowymi obiektywów może się pojawić. "Budżetowe" rozwiązanie to konwerter x1.4 i podbicie ISO o jedną działkę
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie

Domyślnie

http://blog.martinbaileyphotography....al-slr-review/
    As you can see, the 1D X is perhaps even slightly better than one stop less ISO on the 5D Mark III up to 102400, but I think ISO 204800 on the 1D X is actually quite a lot better than 102400, the highest ISO on the 5D Mark III.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec Awatar duperel
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zachowanie na ISO 12800 jest niesamowite!
    1D4 trochę w tyle...
    1DmkIV + 650D + 16-35 mkII + 24-70 mkI + 70-200 IS mkII (Zbieram na 24-70 mkII

Dopiero zaczyna

Domyślnie

na forum najkona piszą coś innego o tym 1dx, że na cropie 1:1 papka jak z kompaktu

Strona 49 z 84 PierwszyPierwszy ... 39474849505159 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów