No to się zdziwisz. Ceny polecą na łeb.
No to się zdziwisz. Ceny polecą na łeb.
Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-02-2012 o 23:58
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Polecą ceny i Ds'a i mkIV.
Im więcej będzie puszek na rynku wtórnym a będzie ich dużo przed euro/olimpiadą to tym będą niższe ceny.
Większość co będzie coś robić na euro/olimpiadę ostrzy sobie zęby na tą puchę.
Co więcej 1DX wejdzie na rynek dosyć późno (kwiecień/maj) więc założę się, że w maju pojawi się na alle lawina DIII, mniejsza DIV. Bo trzeba będzie zdążyć zamówić/kupić i choć chwilę potestować przed tymi dwoma eventami
DsIII raczej lawiny nie będzie, ale na pewno będzie zauważalny wzrost na rynku wtórnym.
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Czasami mam wrazenie ze to forum ekonomiczneLOL
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
Albo wróżbiarskie ;-)
Ale faktycznie - korpus wydaje się być świetny i w związku z imprezami sportowymi może zwiększyć się podaż używanych.
Po prostu nasz polskie forum. Miejsce gdzie wiemy wszystko o wszyskim.![]()
Rozwijam się... jeszcze tylko nie wiem w co.
Mi się wydaje,że jak tylko wysokie iso i poprawny af będzie,a z czasem więcej szkieł ,to duży odsetek ludzi zajmujących się foceniem ślubów , wolniejszej reporterki i niedzielnych fotografów przejdzie np. na takie Fuji x 1 pro . Z wielkimi puszkami oczywiście jeszcze dłuższy czas zostanie sporo osób,szczególnie potrzebujących seri 1d(...) do sportu,czy pracujących w trudnych warunkach , a także mających kompletną szklarnię w systemie .
Tędy droga by ograniczać wielkość i kg na szyi, a często być też nie zauważalnym podczas robienia zdjęć . Sam 1d X to na pewno genialna puszka![]()
Tjaaa...Gość w pozycji Lunatyka czy Zombi wpatrujący się w ekranik w dłoniach jest niezauważalny....Tędy droga by ograniczać wielkość i kg na szyi, a często być też nie zauważalnym podczas robienia zdjęć .
tzn, że na iso 1600 5dII nie jest w stanie wyprodukowac takiej jakości obrazka jak z tą modelką?
x pro2/ 23/ 56/10-24/