Strona 38 z 84 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 837

Wątek: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A moim zdaniem to tak nie zadziała. Te premiery idą obok. O zmianie sytemu mogą myśleć tyko prawdziwi onaniści albo nieliczne osoby dla których jakieś szczególne cechy systemu/korpusu są ważne. Natomiast premiera Nikona w czerwonym obozie ma o tyle małe znaczenie że tu ciśnienie na pełną klatkę w reporterskim body było do dawna ogromne. Dlatego Canon może sobie pozwolić na łupienie skóry. Wielu w tym systemie po prostu czekało na taką puszkę latami no i jest. Dlatego nie ma zlituj się.
    Póki co mam 2 znajomych co się po premierze zadeklarowali, że zmieniają na na C. Po premierze D4 jeden chyba jednak nie zmienia. Drugi to na razie nie wiem ale on średnio co rok zmienia system
    Poszukaj w necie na różnych forach. Naprawdę sporo pojawiło się głosów po premierze 1DX o chęci przejścia z N na C które po pokazaniu D4 już nie są takie mocne.
    Poza tym czemu nie ma pre-orderu na BH i Adoramie? Nikon praktycznie w dniu premiery puścił. Canon IMHO czekał na ruch ze strony żóltego konkurenta.
    Gra się rozpoczęła, Nikon wyłożył od razu wszystkie karty na stół a Canon czeka. Na co i dlaczego?
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Poszukaj w necie na różnych forach. Naprawdę sporo pojawiło się głosów po premierze 1DX o chęci przejścia z N na C które po pokazaniu D4 już nie są takie mocne.
    Tak a największa chęć do zmian na forach jest w wśród osób które takie korpusy widziały w folderach .

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Poza tym czemu nie ma pre-orderu na BH i Adoramie? Nikon praktycznie w dniu premiery puścił. Canon IMHO czekał na ruch ze strony żóltego konkurenta.
    Gra się rozpoczęła, Nikon wyłożył od razu wszystkie karty na stół a Canon czeka. Na co i dlaczego?
    Może nie są gotowi, może są jakieś opóźnienia - z tego co słyszałem wciąż jest jeszcze dużo puszek przedprodukcyjnych u testerów.
    Trzeba pamiętać że ta puszka to nie jest ewolucja tylko raczej rewolucja, jest dużo całkowicie nowych rozwiązań i to dotyczących kluczowych elementów może nie chcą powtórzyć błędu z mkIII. Nie wiem.
    Natomiast wygląda na to, że obecna stratega patrzenia na ręce konkurencji na tak ustabilizowanym rynku nie opiera się jak wielu sądzi na wojnie tylko na tym żeby nie wyjść za bardzo przed szereg i nie wystrzelać się z rozwiązań, które spokojnie mogą iść w kolejnych generacjach sprzętu.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 21-01-2012 o 22:35
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Tak a największa chęć do zmian na forach jest w wśród osób które takie korpusy widziały w folderach .[/QUOTE]

Nie mówię o tym forum Ale tak powaga mówię też o postach osób które mają jednak w stopce np. D3s, D3x itp.
    Wśród repo zrobił się trochę ruch po premierze 1DX (info z pierwszej ręki )

Może nie są gotowi, może są jakieś opóźnienia - z tego co słyszałem wciąż jest jeszcze dużo puszek przedprodukcyjnych u testerów.
    Trzeba pamiętać że ta puszka to nie jest ewolucja tylko raczej rewolucja, jest dużo całkowicie nowych rozwiązań i to dotyczących kluczowych elementów może nie chcą powtórzyć błędu z mkIII. Nie wiem.
    Natomiast wygląda na to, że obecna stratega patrzenia na ręce konkurencji na tak ustabilizowanym rynku nie opiera się jak wielu sądzi na wojnie tylko na tym żeby nie wyjść za bardzo przed szereg i nie wystrzelać się z rozwiązań, które spokojnie mogą iść w kolejnych generacjach sprzętu.
    Dlatego też było dużo szumu w środowisku foto-repo po premierze. Bo canon pokazał naprawdę dobrą puchę na papierze.
    Dużo nowości (12fps w full RAW!, sensor do Servo z osobnym digiciem, poprawy w matrycy - uważam, że 18Mpx dla FF to bardzo dobry balans. Dosyć duże wynikowe pliki i nie jest za gęsto) To naprawdę duży skok od 1Ds3 i 1D4.
    Nie wszyscy tak chętnie i od razu się przesiadali z 1D3 na 1D4 ale jak rozmawiam teraz ze znajomymi to jest duża podjarka na zmianę na 1DX (choć część woli jednak choć jedną puszkę aps-h sobie zostawić dla cropa x1.3)
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

A moim zdaniem to tak nie zadziała. Te premiery idą obok. O zmianie sytemu mogą myśleć tyko prawdziwi onaniści albo nieliczne osoby dla których jakieś szczególne cechy systemu/korpusu są ważne. Natomiast premiera Nikona w czerwonym obozie ma o tyle małe znaczenie że tu ciśnienie na pełną klatkę w reporterskim body było do dawna ogromne. Dlatego Canon może sobie pozwolić na łupienie skóry. Wielu w tym systemie po prostu czekało na taką puszkę latami no i jest. Dlatego nie ma zlituj się.
    właśnie najgorsze jest to że masz rację.. to właśnie puszka - marzenie (przynajmniej na papierze) wszystkomająca.. i dlatego złupią wszystkich chętnych bez litości.. a będą się spieszyć na Euro2010 i Londyn w Lipcu..
    lepszego (dla Canona) terminu nie mogli wymyślić..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ciekawe jest to że w Europie 1DsIII zniknął już z oferty Canona a 1DIV wciąż w niej jest, obok 1DX.
    Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 22-01-2012 o 11:02
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Może zalegają resztówki w magazynach i chcą je upłynnić, a Ds-ów już nie ma (ewentualnie to co zostało na części zamienne pójdzie).
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Może zalegają resztówki w magazynach i chcą je upłynnić, a Ds-ów już nie ma (ewentualnie to co zostało na części zamienne pójdzie).
    A zapowiadali gdzieś zakończenie produkcji 1DmkIV? Bo dla mnie to zestawienie tej puszki z 1DX tworzy zestaw idealny. IMO 1DmkIV będzie się dalej sprzedawał bardzo dobrze.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A zapowiadali gdzieś zakończenie produkcji 1DmkIV? Bo dla mnie to zestawienie tej puszki z 1DX tworzy zestaw idealny. IMO 1DmkIV będzie się dalej sprzedawał bardzo dobrze.
    Taki zestaw będzie miał za mało rozdzielczości do studia.... dodaj jeszcze 5dmkII i jest marzenie
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A zapowiadali gdzieś zakończenie produkcji 1DmkIV?
    Też mi się jakoś tak wydawało że nigdzie o tym nie czytałem.
    Bo dla mnie to zestawienie tej puszki z 1DX tworzy zestaw idealny.
    Jestem podobnego zdania.
    IMO 1DmkIV będzie się dalej sprzedawał bardzo dobrze.
    Wiele na to wskazuje. Dla spoterów, przyrodników i wielu fotografów sportowych ten crop jest jak znalazł. Widać to było też po dyskusji na naszym forum: ci którzy używają byli w większości zadowoleni, krytykowali głównie userzy, którzy nigdy nie mięli puszki serii 1D :-)

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    Taki zestaw będzie miał za mało rozdzielczości do studia....
    Jeszcze całkiem niedawno do dyspozycji było 12 MPx w 5D MkI i 16,7 MPx w 1Ds MkII i jakoś wystarczało :-)
    Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 22-01-2012 o 12:14 Powód: Automerged Doublepost
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Na sztokach im więcej prawdziwych pikseli tym drożej... i ludzie to kupują
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Strona 38 z 84 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów