Strona 25 z 84 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 837

Wątek: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ino nie przesadzajmy, teraz u Canona zrobiło się naprawdę przyjemnie, mamy flagowego 1Dxa za 7.000 dolców, czy 20.000 zł, możemy nabyć używanego 1DsIII za ok. 10.000 (i podejrzewam, że ta sumka zmaleje), potanieją nam również 1DIII i 1DIV, więc mamy sporo profesjonalnego sprzętu do wyboru.

Jak dla mnie, 1Dx ma jedną wadę (taką mocno naciąganą), mianowicie te 18 megapikseli. Często drukuje swoje zdjęcia, zazwyczaj w formatach między A4, a A3, w miarę często lecą też formaty pokroju 70x50 i nieco rzadziej 100x70. Różnicę między 18 a 21 widać w zasadzie tylko na wydrukach powyżej 70x50, chociaż i tak zdjęcia nawet na 100x70 wyglądają zacnie z takich matryc. Natomiast jeśli te 18mpix z jedynki będą miały większą rozpiętość tonalną, lepsze oddanie kolorów i usunięty filtr usuwający morę, to szykuje się naprawdę kapitalne narzędzie praktycznie do wszystkich zastosowań. Jedynym problemem jest sama świadomość, że przesiadając się z wysłużonych aparatów FF na nowszy, tracimy te 3 mpix

Reszta to same zalety, poprawiona guzikologia (wyglądają na wygodne do obsługi w rękawiczkach), dwa joysticki (nie wiem czemu wcześniej tego nie było, szalenie przydatna sprawa), podwójny slot tych samych kart, do tego rewelacyjny ekran, LAN i nowy GPS od Canona, no mniód.
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 20-10-2011 o 19:03

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    [...] teraz u Canona zrobiło się naprawdę przyjemnie, mamy flagowego 1Dxa za 7.000 dolców, czy 20.000 zł, możemy nabyć używanego 1DsIII za ok. 10.000 (i podejrzewam, że ta sumka zmaleje), potanieją nam również 1DIII i 1DIV, więc mamy sporo profesjonalnego sprzętu do wyboru.
    Jest super.
    Dla kogoś kto potrzebuje takich puch w końcu przestaną narzekać... A W NIKONIE TO JEST... W CANONIE TEGO NIE MA... :grin:

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Jest super.
    Dla kogoś kto potrzebuje takich puch w końcu przestaną narzekać... A W NIKONIE TO JEST... W CANONIE TEGO NIE MA... :grin:
    Ta, przestaną. Pfhehehe
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Wiarę i nadzieję w sercu należy nieść :-D

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

fajnie że wyjdą nowe puszki , w cenie nie widzę nic złego - niech będzie na starcie np 25 , spadnie na ~20 - za tyle wisi na A. nowe 1DsIII jeśli tylko ktoś chce zapłacić - cena jest OK

nie potrzebuję aż takiej puszki - ale dzięki temu że jest/będzie za jakiś czas pewnie poszukam 1DsIII z małym przebiegiem (albo poczekam na następce 5d2 do którego tradycyjnie dokręce grip - nie po to żeby fajniej wyglądał tylko dlatego żeby mieć wygodniej przy pionach)

Bywalec
    Miasto
    Brzesko

Domyślnie

ceny w europie będą w euro 6800E

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

...a w GB w funtach - 5300GBP to jakby blisko 25kzł

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trrr Zobacz posta
    ceny w europie będą w euro 6800E
    nic to, w rosji za to pewnie bedzie 6800 rubli, wiec srednia bedzie ok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jest super.
    Wiarę i nadzieję w sercu należy nieść :-D
    Tak ale w tym przypadku praktyka pokazuje, że nie ma na to szans . Wystarczy poczytać nawet ten wątek :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Nigdzie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Ino nie przesadzajmy, teraz u Canona zrobiło się naprawdę przyjemnie, mamy flagowego 1Dxa za 7.000 dolców, czy 20.000 zł, możemy nabyć używanego 1DsIII za ok. 10.000 (i podejrzewam, że ta sumka zmaleje), potanieją nam również 1DIII i 1DIV, więc mamy sporo profesjonalnego sprzętu do wyboru.
    Mysl jest dzwignia postepu i bardzo dobrze , a ze przy okazji stanieja inne 1 - dynki to tylko rece zacierac

Ale ale , nie tak szybko , poczekajcie , jeszcze nie Wiecie , co praktyka przyniesie

Strona 25 z 84 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów