Strona 23 z 84 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 837

Wątek: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

sv
    Guest

Domyślnie

Do nowej jedynki mam jedno podstawowe ale. Czy to musi tyle ważyć? Noszenie takiego klocka ma mocno negatywny wpływ na mój nadgarstek i byłoby miło gdyby Canon zrobił coś z wagą tego sprzętu.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Poczekaj, aż wsadzą w to taką matrycę, jaka jest w tej nowej kamerze Lytro, która jest dzisiaj na jedynkach w serwisach fotograficznych i technologicznych. Wtedy wszelkie problemy z autofokusem odejdą zupełnie do lamusa, a Ty totalnie odpłyniesz :-D
    Lytro mi się bardzo podoba. Z tym, że ja nigdy nie miałem problemu z autofokusem, od czasu jak kupiłem Canona 500N. Podejrzewam więc, że Af w 1Dx równiez nie będzie mi przeszkadzał.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ale wyobraź sobie te masowe manifestacje wiernych fanbojów, dziękujących Canonowi za takie rozwiązanie. Piękne!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Potwierdza się to co napisał wyżej oskarkowy - najwięcej piany toczą o ten aparat osoby dla których on nie został zrobiony, a co najlepsze deklarują że go nie kupią . A tak na prawdę w zamożnych krajach i w kręgach reporterów, agencji itp. la których jest przeznaczony będzie duży problem ale nie skąd wziąć na niego kasę (w budżetach takich firm to drobiazg) tylko gdzie go kupić :cool:
    Zresztą już D mkIV pokazał jak silną pozycję na tym rynku ma Canon i mimo że w pewnych aspektach ustępował Nikonowi to został przyjęty przez repo bardzo dobrze co widać nawet u nas na stadionach i na ulicach.
    Tak nawiasem mówiąc jak się głębiej zastanowić to w porównaniu z innymi branżami 20 kzł za narzędzie pacy to bardzo mało.

BTW: przez funkcje filmowe krąg odbiorców tego sprzętu się rozszerzył.

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    D300 też ma bardzo ładnie rozstawione punkty AF - i co z tego? To wszystko są/były cropy... D3/D3s/D3x nie mają dużo lepiej od 1DX (jeśli w ogóle)...
    Mają gorzej. Nie mają po bokach krzyżowych ale może zostawmy te dziecinne przepychanki systemowe. Dobrze że konkurencja ma porządne puszki bo inaczej Canon by nadal leciał w kulki ze swoimi użytkownikami.

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    miałem nikona d2hs, puszka prawie idealna, z wyjątkiem matrycy

d2 to w dalszym ciągu crop, a nie FF
    podobno są jakieś trudności natury technicznej w tak szerokim rozstawieniu punktów AF na pelnej klatce, tak jest w nikonie i canonie
    Po krótce:
    Przyczyną główną jest rozmiar lustra i sensora do AF-a. Pierwsze nie może być zbyt duże bo zwyczajnie się nie zmieści i do tego stanowi zbyt duże obciążenie dla mechanizmu jego podnoszenia, sensor z kolei stanowi bardzo duże wyzwanie dla powtarzalności (a wiadomo że w tym przypadku musi ona być idealna).
    Nie jest to zresztą żadna tajemna wiedza wszystko można przeczytać w white paper i na kilku zachodnich portalach w których się w to wgłębiali.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Ale wyobraź sobie te masowe manifestacje wiernych fanbojów, dziękujących Canonowi za takie rozwiązanie. Piękne!
    Ee, Canon chyba nie ma funboyów. Mam wrazenie, że canonierów odznacza bardziej miłość służalczo-niewolnicza, niż egzaltacyjno-amancka. Raczej manifestacji nie będzie.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Do nowej jedynki mam jedno podstawowe ale. Czy to musi tyle ważyć? Noszenie takiego klocka ma mocno negatywny wpływ na mój nadgarstek i byłoby miło gdyby Canon zrobił coś z wagą tego sprzętu.
    No to już przerabialiśmy - seria 1 musi ważyć
    Dlatego powstał 5D, tylko, że specjalnie uszkodzili mu autofokus

A tak na serio po 16 godzinach fotografowania nawet te 5D ciąży niemiłosiernie
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Na mój onanizm sprzetowy i potrzeby, to będzie absolutny szczyt.
    Dokładnie. Puszka - marzenie!
    Z czasem nieco stanieje i moze w euro na raty 0%.. ech ;-)

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarek Jaworski Zobacz posta
    No to już przerabialiśmy - seria 1 musi ważyć
    Dlatego powstał 5D, tylko, że specjalnie uszkodzili mu autofokus

co fotografujesz 16h bez przerwy? pytam serio

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarek Jaworski Zobacz posta

Ale z 50 1.4 czy 7-200 2.8?
    Pozdrawiam Rysiek

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

no puszka ideał przynajmniej na papierze,ale wierze,że i w użytkowaniu taka będzie.Kolejnym milowym krokiem fotografii obstawiam ,że będzie przemieszczanie punktu ostrości po zrobieniu zdjęcia

Strona 23 z 84 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów