Strona 20 z 84 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 837

Wątek: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

Bywalec
    Miasto
    Brzesko

Domyślnie

co wy się tak podniecacie, nikon wypuści d700s takie jak d3s za 10 000zł na starcie i canon ma pozamiatane z tą swoją całą 1dx. Dlaczego wypuszczają notke pół roku wcześniej..? -bo jest i ma być to sprzęt niszowy musza się ratować przy d3 który kosztował 10 000zł i d3s na poziomie 16 000 wypuszczenie takiego "wynalazka" za ~30 000zł to parodia, zresztą w świecie liczą się sprzedane masy nie jednostki.

sami wiecie jak to jest doktoryzowanie się nad Mpix.. osobiście wypuściłem niezliczona ilość banerów i bilbordów z canona 10d <6Mp>
    jeżeli chcesz mieć zdjęcia na 18Mp to wystarczy 600d lub sony 24Mp za ułamek ceny 1dx

5d jest doskonały(tak jak d700), ten 1dx to już dla mnie niewypał, tylko ze względu na cene. Ilu z was może sobie na niego pozwolić i na nim dobrze zarobić, czego nie uczyni na 5d lub d3..? za tą cene mozna miec je oba i kilka dobrych obiektywów.. nie popadajmy w orgazmy i ochy.

jak sony wypusci lustrzanke za 1000 E z 24MpFX.. to też będą jaja i to będzie rewolucja nie 1dx..
    Ostatnio edytowane przez trrr ; 20-10-2011 o 10:16

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Jeśli chodzi o 1DX - słyszałem już utyskiwania, że punkty AF znowu słabo rozstawione ale ponoć nie da się inaczej (ktoś to już tutaj tłumaczył dlaczego). Mi natomiast imponuje, że punkty krzyżowe są i w centrum i po bokach. Naprawdę bardzo dobrze zapowiadający się korpus.
    Te utyskiwania są głównie z "Kościoła Nikonowego". Rozmieszczenie punktów AF w Nikonach jest bardzo podobne. Z przyczyn technicznych było by ogromnym problemem rozmieścić sensory AF w aparatach w których używa się tak zmiennej i zaawansowanej optyki.
    Niech ktoś sobie wyobrazi, jak miałby działać sensor AF na brzegu kadru z obiektywem UWA albo FishEye? To nie jest tylko przesunięcie sensora.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez trrr Zobacz posta
    ten 1dx to już dla mnie niewypał, tylko ze względu na cene. Ilu z was może sobie na niego pozwolić i na nim dobrze zarobić
    Ci którzy sa dobrzy w tym co robią. Nie przesadzaj, 30.000 PLN to cena średniego, używanego samochodu. Jak na firmę, która pracuje, a nie opiera się na kilkunastu ślubach w roku, to nie jest żaden wielki wydatek.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 20-10-2011 o 10:17 Powód: Automerged Doublepost
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

A nie zastanawia was fakt trybu wideło w reporterskiej puszce? Jakis czas temu byl walkowany temat tego ze zawodowcy wyposazeni w takie cacka moga miec problemy z foceniem imprez gdzie bitwa o prawa do relacji tv idzie w miliony...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cena to nie argument w ocenie technicznych walorów aparatu.Fiat 126p był tańszy od Porsche 911.Ale jaki to miało wpływ na sprzedaż jednego i drugiego?
    To że nie stać mnie na kupno Bentleya GT nie oznacza że to zły samochód i nie powinien być produkowany,bo ja na Polonezie przejechałem xxxxx km.

Porównywanie Canona 1Dx do Nikona xxxx którego jeszcze nie ma, też IMHO
    jest niezrozumiałe.Jak coś nowego Nikon wprowadzi na rynek to się porówna.

Ja jestem b.ciekaw jakie obrazki uzyskamy na najwyższych ISO ?
    Czy kiedyś rosnące czułości odeślą lampy błyskowe do zastosowań wyłącznie specjalnych?
    Skończy się problem i dyktat czasu migawki? Miłe marzenia,ale...

Bywalec
    Miasto
    Brzesko

Domyślnie

pamiętajcie że mamy globalny kryzys i skoro można mieć d3s z 14-24, 24-70, 70-200 f2,8(dzisiaj-sprawdzony sprzęt) to mało kto sobie pozwoli na "cacko" za 30k kiedyś.

do tego zdjęcia teraz to głównie inernet a tam wystarczy nam zdjęcie FHD i tu bym raczej poszedł w profesjonalnych lustrzankach np FHD 200kl/s + 4k 60kl/s i tu "cyfrowy zoom" z matrycy np 12-20Mp
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Cena to nie argument w ocenie technicznych walorów aparatu.Fiat 126p był tańszy od Porsche 911.Ale jaki to miało wpływ na sprzedaż jednego i drugiego?
    To że nie stać mnie na kupno Bentleya GT nie oznacza że to zły samochód i nie powinien być produkowany,bo ja na Polonezie przejechałem xxxxx km.

Porównywanie Canona 1Dx do Nikona xxxx którego jeszcze nie ma, też IMHO
    jest niezrozumiałe.Jak coś nowego Nikon wprowadzi na rynek to się porówna.

Ja jestem b.ciekaw jakie obrazki uzyskamy na najwyższych ISO ?
    Czy kiedyś rosnące czułości odeślą lampy błyskowe do zastosowań wyłącznie specjalnych?
    Skończy się problem i dyktat czasu migawki? Miłe marzenia,ale...
    wiesz prosiak i 126p to nie ta sama przepasć co d3s i 1dx
    poza tym 126p był dużo lepszym rozwiązaniem dla Polski w jego latach świetności niż prosiaczek..
    d3s już jest od dawna..

co do Bentleya GT to teraz można kupić używany motocykl za 3000zł, który skopie mu dupe, nie mówiąc już o nasraniu w gacie(czytaj więcej emocji).. To jest takie podniecanie się czymś luksusowym czego nie rozumie u nas Polaków stać mnie na nową tate nano to kupuje tate nano nie rozwalonego punciaka po to żeby sasiedzi widzieli i nie widze powodu żeby przepłacać z nikona d3s do 1dx i to 2x!!
    Pamiętajcie jest 6 sztuk na świecie!! Ten aparat jest w fazie jeszcze końcowego projektowania.

naturalnie jak kogoś stać na 1dx to nie widze najmniejszego problemu nie mniej uważam że jest to wyrzucony pieniądz w błoto.
    Ostatnio edytowane przez trrr ; 20-10-2011 o 10:43 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

pamiętajcie że mamy globalny kryzys i skoro można mieć d3s z 14-24, 24-70, 70-200 f2,8(dzisiaj-sprawdzony sprzęt) to mało kto sobie pozwoli na "cacko" za 30k kiedyś.
    Nie chce mi się akurat prowadzić dysputy o stanie ekonomicznym ludzkości, bo i tak Cię nie przekonam, ale na jedno zdanie sobie pozwolę. Nie ma to nic do rzeczy. Ten do kogo skierowany jest ten aparat nie będzie miał problemu, żeby wydać 30.000 PLN na jego zakup. Światowy kryzys, internet itp. nie ma tu nic do rzeczy.

Mi się aparat podoba. Czekam, co pokaże, kiedy wejdzie na rynek.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Dobrze, że nie jestem saperem oni mylą się tylko raz

"Od 25 lat Canon inwestuje w rozwój systemu EOS..."- znam dalszą część ale tak naprawdę to ile jeszcze te stare systemy (C i N) jeszcze podoją ? Mamy już rozpoczęte drugie dwudziestolecie XXI wieku !

Naprawdę pięknie odpicowany 1D X przypomniał mi sytuację, która zastała mnie jeszcze w "czerwonym" systemie. Analogowy EOS 3 i 1V. Owszem, wtedy bagnet pozostał, ale ja w następne 25 lat nie wierzę. To samo odnosi się do nikona.

Ale przez najbliższe kilka lat tym złomem jeszcze coś sfotografujemy
    A T90 pamietacie? a F1 pamietacie... w Canonie kiedy byly wypuszczone?

O F6 w Nikonie nie wspomne...

Na koniec pewnej ery...
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Bywalec
    Miasto
    Brzesko

Domyślnie

agencje czy duże firmy kupują od 2ch do 50sztuk zapewne, tu jest ważna cena i raczej nikt nie powie że tak ogromna dopłata do korpusu jest możliwa. Nie mówmy "są tacy", "oni" to jest śmieszne. Ilu z was zakupi ten aparat z PL sklepu w dniach premiery?

canon tym aparatem poszedł w stronę raczej stylu LEICA cena do możliwości. Należy jednak pamiętac że to 5d dźwiga "profesjonalny" rynek dla canona, największa rewolucją ostatniego 10lecia było niewątpliwie wprowadzenie 5d m1 do sprzedaży, udało sie to jedynie dzięki "niskiej" cenie. Gdyby takie coś zagościło w korpusie za 15 000 to i owszem nazwałbym to postępem, niestety ten zaszczyt weźmie nikon wprowadzając d3s i d3x na puszkach bez gripa w cenach 2000-2500E/$.

pozostaje jeszcze nadzieja na jakieś body 3d canon

Bywalec
    Miasto
    chojnice / piła

Domyślnie

czy Wam też bardziej podoba się obrazek z filmu niż zdjęć w nim pokazanych? http://web.canon.jp/imaging/eosd/sam...ovie.html?high

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

co wy się tak podniecacie, nikon wypuści d700s takie jak d3s za 10 000zł na starcie i canon ma pozamiatane z tą swoją całą 1dx. Dlaczego wypuszczają notke pół roku wcześniej..? -bo jest i ma być to sprzęt niszowy musza się ratować przy d3 który kosztował 10 000zł i d3s na poziomie 16 000 wypuszczenie takiego "wynalazka" za ~30 000zł to parodia, zresztą w świecie liczą się sprzedane masy nie jednostki.

1.) 30000 zł / 6800 USD = 4,41 zł za USD ... pracujesz w banku?
    2.) NIKON d700s za 10 000 zł, jak rozumiem przy w/w kursie 4,41 za USD, a więc po 2 200 USD. Tanio :-) Pracujesz w Nikonie?

Reasumując czas czekać na owe "pozamiatanie" Canona po wypuszczeniu 1DX. Póki co to jednak canon nieźle pozamiatał swoje portfolio i zaczyna mieć spójną ofertę.

Strona 20 z 84 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów