Zapowiada się świetna puszka! Na szczęście nie poszli za modą i nie upchnęli tam matrycy ponad 30 MP. Na pewno ta puszka ucieszy brać reporterską, studyjni i tak kupią średni format...
Zapowiada się świetna puszka! Na szczęście nie poszli za modą i nie upchnęli tam matrycy ponad 30 MP. Na pewno ta puszka ucieszy brać reporterską, studyjni i tak kupią średni format...
trochę dziwne bo wychodzi na to,że 5dmkII w tym momencie jest jedyną "studyjną" puchą canona.
Ostatnio edytowane przez Canion ; 18-10-2011 o 09:05
No w końcu.. Wypuścili mój wishlist i jeszcze trochę..
Dziękuję, że nie nawalili mpix. Ciekaw jestem, jak będzie z rozpiętością, bo coś czuję, że może być świetnie. 12kl/s? Kogoś poniosło, ale skoro ma zastąpić serię 1D..
Tak czy inaczej już wiem, że będzie mój jak tylko pojawi się w PL.
Jarek
Nic sie nie ukryje - zapisywany jest licznik i bledy.
Chociaż znając polską specjalność w cofanie liczników nic nie wiadomo.
12 kl/s RAW+JPEG
14 kl/s JPEG
Nowa struktura fotodiody i wzrost fotoelektrycznej konwersji (nie wiem co to) zwiększyła czułość o 2 stopnie w stosunku do poprzednich modeli.
Ostatnio edytowane przez szwayko ; 18-10-2011 o 09:14
Jednym słowem Canon pokazał iż jest daleko za Nikonem i teraz ma zamiar nadrabiać. Gdy Nikon szykuje się do wydania egzemplarza o matrycy 36 MP to Canon wypuszcza flagowy okręt o matrycy 18 MP... Jestem zawiedziony poza tym reszta wydaje się ok.
I 1DsIII stanieje![]()
Mordo Ty moja !
Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 18-10-2011 o 09:25 Powód: Automerged Doublepost
Jarek
Mam po prostu odmienne zdanieFakt drogi nie zamknęli jednak jeśli D800 będzie miał 36 MP to Canon no cóż... nie mówiąc już o tym iż do profesjonalnego studia przy hasselbladzie oferującym 200 MP i 16 bit nie mają wstępu.
No to czekamy na Nikona. Baj baj Canonie.
O obiektywach wiem prawie wszystko
18 MP Może okazać się strzałem w dziesiątkę jeśli chodzi o DR i zaszumienie. Czekam na w pełni użytkowe 6400 a jest duża szansa![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....