Ostatnio edytowane przez mmlolek ; 19-10-2011 o 20:01
Canon :-D
Pewnie. Wystarczy, żeby cena nie robiła mu różnicy :-)
KuchateK - dzięki za odpowiedź.
1. Unifikację górnego LCD z niższymi modelami - OK, jestem w stanie zrozumieć ale rezygnacja z niebieskiego podświetlania to dla mnie nieporozumienie. Od zawsze 1Dynki kojarzyły mi się ze szlachetnym, nowoczesnym, niebieskim wyświetlaczemDrobiazg... a jednak.
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...40225371_n.jpg
2. Jeśli nie zrezygnowali z dotychczasowego sposobu powiększania zdjęć to po co ten przycisk z lupką?
3. Przycisk Q chyba by mi się nie przydawał zbyt często. IMO dublowanie informacji.
1. Prawda.
2.3. Dali pewnie dlatego, że wszystkie nowe modele mają.One-touch zoom to area around active focus point at 100% magnification (plus other zoom shortcut options)
A co do ogólnych narzekań.
Tutaj albo ktoś narzeka, że matryca za mała co jest akurat dziwne bo ostatnio coraz więcej było głosów, że dlaczego wyścig na mpxy itd... n
Widać trzeba się czegoś uczepić czasem na siłe
Albo, że za drogi (np. ja) No ale drogi to on może jest u nas w kraju...
W cywilizowanym świecie to są góra 2pensje (a nie roczna)
Puszka jest naprawdę świetna. Jeżeli Nikon się nastawia na wielką matrycę to znowu trochę odpadnie w sporcie. Canon od początku tam był królem, zaczynając od AFa i USM. Nikon go tylko podgryza. Dzięki D3 i potem D3s bardziej niż kiedykolwiek, ale tą puszką, odświeżonymi wszystkimi tele + nowym 200-400/4 x1.4 widać, że Canon chce go z powrotem zepchnąć gdzieś na margines swojego poletka.
Coś czuję, że 1DX + 300/400 2.8 IS II = kisiel w majtkach wszystkich fotorepo![]()
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Jak dla mnie to 1Dx zapowiada się na ideał, szkoda tylko że jestem amatorem i nie stać mnie na taki wydatek. Jakoś nie wierzę, że 5Dmk3 będzie miał ładny obrazek przy 36mpix i na wszelki wypadek już jestem nim rozczarowanyBo ja w cuda nie wierzę, chyba że to będzie jakaś rewolucja w matrycach.