Strona 78 z 84 PierwszyPierwszy ... 28687677787980 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 837

Wątek: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

No to mamy notkę serwisową dotyczącą 1DX i wycieku smalcu na AF lub wizjer...

Ustaliliśmy, że w wyniku nierównomiernego rozprowadzenia smaru w mechanizmie napędowym w przypadku niewielkiej liczby urządzeń wymienionych poniżej mogą z czasem wystąpić następujące objawy:

Mechanizm AF szuka ostrości, ale nie może jej zablokować na obiekcie.
    (Jest to powodowane przez bardzo małe cząsteczki powstające podczas zużywania się elementów urządzenia wskutek nierównomiernego rozprowadzenia smaru, o którym mowa powyżej).

Obraz widoczny w wizjerze jest „rozmazany” i „niestabilny”.
    (Dochodzi do tego w miarę zużywania się elementów urządzenia).

EOS-1D X

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Mimo, że aparat nie wykazywał żadnych objawów jest już po zastrzyku na Żytniej. Wysłany 2.07, przysłany 5.07, najważniejsze to żadnych problemów z serwisem jak i aparatem

Dopiero zaczyna Awatar krzychul
    Miasto
    Lubliniec

Wiadomo coś więcej o tym problemie, serwis jest niezbędny przy braku objawów?
    troche tego, troche tamtego.....

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Ja objawów nie miałem, aparat wysłałem tym bardziej, że robią to gratis wraz z przesyłką bo nie wiadomo co będzie dalej i czy dalej będą to robić za free. Jeśli serwisant nie stwierdzi poważnego problemu to jest to kwestia jedynie poprawnego nasmarowania migawki, jeśli sprawa jest poważniejsza to wymieniają migawkę na nową i może to potrwać do 10 dni.

Początki nałogu
    Miasto
    EU

Canon has announced upcoming firmware updates for its top-of-the-range SLRs, the EOS-1D X and video-optimised EOS-1D C. Version 2 for the EOS-1D X adds a range of additional autofocus settings, along with the option to set minimum shutter speeds in Auto ISO up to 1/8000 sec, and the ability to set exposure compensation when using Auto ISO in manual exposure mode. It'll be available to download in January 2014.

No jeszcze troche i zrobi sie calkiem uzywalna puszka

Canon updates firmware for EOS-1D X and EOS-1D C: Digital Photography Review
    Pozdrowienia,
    Paweł

Zdjęcia

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Version 2 for the EOS-1D X adds a range of additional autofocus settings, along with the option to set minimum shutter speeds in Auto ISO up to 1/8000 sec, and the ability to set exposure compensation when using Auto ISO in manual exposure mode. It'll be available to download in January 2014.
    W końcu. Taka prosta funkcjonalność a tak długo zajęło dodanie jej.

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez KrZyChUM Zobacz posta
    W końcu. Taka prosta funkcjonalność a tak długo zajęło dodanie jej.
    Marketing...

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

Cytat Zamieszczone przez digital.photography Zobacz posta
    Marketing...
    A to ciekawe co piszesz. Używasz tego body? Ja używam prawie rok i korekcja exp. w M przy auto ISO to jest coś czego najbardzij mi brakowało.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez sfw Zobacz posta
    A to ciekawe co piszesz. Używasz tego body? Ja używam prawie rok i korekcja exp. w M przy auto ISO to jest coś czego najbardzij mi brakowało.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
    Jak najbardziej się z Tobą zgadzam, pomimo, iż nie posiadam tego body. Miałem na myśli podejście Canon'a do pewnych kwestii związanych z jego produktami. Takie działania mogą świadczyć zarówno o budowaniu pozytywnego wizerunku oraz "uwiarygodnianiu się marki" jako tej, która działa na korzyść klienta i oferuje wsparcie dla produktów obecnych już na rynku przez jakiś czas, z drugiej strony powodować może pewne dylematy i wątpliwości, gdzie topowe body otrzymuję funkcjonalność jaka powinna była być standardem podczas premiery aparatu. Nie mniej jednak, wszystko na korzyść konsumenta Cieszę się, że Canon w pewien sposób dostrzega braki w swoich produktach i podejmuje działania aby je uzupełnić
    Ostatnio edytowane przez digital.photography ; 22-10-2013 o 21:29

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

Cytat Zamieszczone przez sfw Zobacz posta
    a nie wystarcza ta korekta AE, która jest w tej chwili?
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Strona 78 z 84 PierwszyPierwszy ... 28687677787980 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów