Strona 71 z 84 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 837

Wątek: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Domyślnie Odp: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

Po prostu siedem de zagina te wszystkie 1-nki, 5-tki, 6-tki...
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

chyba sobie zagina rogi przy 1-dynkach i 5-tkach

Miałem zaszczyt zapoznać sie z nowym 1DX i powiem jedno - robi potworne wrażenie, raz że to kawał konstrukcji a dwa.... waga! jak prawdziwy rzemieślnik, wiem że mam narzędzie w reku Teraz mam przynajmniej jakiś cel życiowy Wydaje mi sie że jest to pucha na dłłuugie lata!

Bywalec Awatar aciek_l
    Miasto
    Poznań, Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Nie wiem komu odpisujesz. Mnie zainteresowała możliwość włączenia korekty ekspozycji w trybie M i Auto-ISO, bo nie spotkałem się z tym dotychczas w Canonie, ale nie miałem jedynki. Mam 5D3 i tu nie ma czegoś takiego jak korekta ekspozycji w trybie M (dla ISO). Dlatego pytam, czy to jest funkcja właściwa tylko jedynkom, o ile rzeczywiście jest coś, co tak działa w systemie Canon.
    Mam 6D, którego jeszcze nie poznałem za dobrze, ale szukałem korekcji ekspozycji dla Auto ISO. Niestety jadę do pracy i nie mam jak tego teraz sprawdzić, ale po wciśnięciu Q parametry pojawiają się na ekranie i tam można korygować ekspozycję. Nie wiem tylko, czy jest Q lub jakiś odpowiednik w 1Dx lub 5d3. Wieczorem mogę sprawdzić i pokazać jak to dokładnie wygląda.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez aciek_l Zobacz posta
    Mam 6D, którego jeszcze nie poznałem za dobrze, ale szukałem korekcji ekspozycji dla Auto ISO. Niestety jadę do pracy i nie mam jak tego teraz sprawdzić, ale po wciśnięciu Q parametry pojawiają się na ekranie i tam można korygować ekspozycję. Nie wiem tylko, czy jest Q lub jakiś odpowiednik w 1Dx lub 5d3. Wieczorem mogę sprawdzić i pokazać jak to dokładnie wygląda.
    To musiałeś mieć poprzednio dość stary model, skoro wcześniej nie spotkałeś się z "Q" .
    Q = Quick Control.
    W dyskutowanym przypadku chodzi o tryb MANUALNY, w którym nie ma korekty ekspozycji w Canonie. Okazuje się jednak, że w 1Dx (a może i w innych jedynkach) jest w menu coś w rodzaju korekty/kalibracji Auto-ISO. Poczytaj kilka postów wyżej, tam koledzy piszą o co chodzi. To w ogóle są drobne niuanse poruszane przez (nas) rozpieszczonych użytkowników. Niby nie honor korzystać z zielonego kwadracika, ale każda automatyka pożądana i witana z otwartymi rękami . Najpopularniejszy tryb fotografowania poza studiem - AV = zielony kwadracik z wygumkowanym jednym bokiem .

Bywalec Awatar aciek_l
    Miasto
    Poznań, Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    To musiałeś mieć poprzednio dość stary model, skoro wcześniej nie spotkałeś się z "Q" .
    5DmkI
    I faktycznie, w M nie działa korekcja ekspozycji, oba pokrętła regulują rozpiętość AEB. Logicznym wydaje się, że powinna ta korekcja być, skoro pomimo trybu manualnego jeden parametr jednak jest automatycznie regulowany.

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

No i stało się. Pojechałem po 5DIII, przyjechałem z 1DX :-D Uprzejmy pan sprzedawca nawet mnie nie namawiał, po prostu dał mi go ręki. Już nie wypuściłem :-D

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Współczujemy. Będziesz się musiał nauczyć jakoś z tym żyć... A gdzie to w Łodzi jest tak dostępne "od ręki"?
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Kupiłem w Warszawie, wiesz teraz autostradą czasowo to jak jechać na inną dzielnicę ;-) Można kupić w Łodzi na PasazFoto ale dostępność do trzech dni i cena nie ta.

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

Szkoda ze obrazek w 1dx gorszy niz w 5d mk3, ale coz....
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Strona 71 z 84 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów