Strona 62 z 84 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 837

Wątek: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

Początki nałogu
    Miasto
    EU

Domyślnie Odp: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

Cytat Zamieszczone przez Rafaelito Zobacz posta
    Czy koś wie czy 1DX można sterować iPadem? Wiem, że D4 można ale czy 1DX też?
    1DX też można. Przez przeglądarkę internetowa masz dostęp do WFT Server w podłączonej do sieci puszce.
    Pozdrowienia,
    Paweł

Zdjęcia

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    1DX też można. Przez przeglądarkę internetowa masz dostęp do WFT Server w podłączonej do sieci puszce.
    Zatem mam rozumieć, że będzie to tak samo jak w D4 tzn. podgląd LV, możliwość regulacji podstawowych parametrów, zwolnienie migawki a na koniec podgląd zrobionego zdjęcia? Jeśli tak to różnica będzie jedynie taka że D4 zamieni się po podpięciu transmitera w hotspot, który powiążemy z iPadem, natomiast 1DX wymaga wewnętrznej sieci. Rozwiązanie w D4 jest zatem bardziej mobilne i "plenerowe" ale nic straconego, wystarczy, że do kupy gratów, które jadą w plener lub inne miejsce dorzucę router z wi-fi. I znowu okazuje się, że fabrycznie wstawione gniazdko 230V w samochodzie jest bezcenne ale największe mniam to kontrola i podgląd zdjęcia z aparatu gdzieś nad tobą na prawie dziesięciocalowej Retinie bez skakania po drabinie.

Pełne uzależnienie

Chyba nie musisz wozić routera, skoro na stronie Canon Professional Network - WFT-E6 Wireless File Transmitter: taking wireless control to a new level piszą, że:
    With the use of the WFT-E6’s built-in WFT Server the EOS-1D X can be controlled wirelessly over an HTTP connection using a web browser.
    This means you can see what your camera sees and control the settings and shooting functions through a web browser (or a device like a smart phone or tablet). You can also browse and download captured images.
    PS
    Ale to wymaga dokupienia WFT. A sprawdzałeś już z tym DSLR Remote Control? U mnie działa, ale na starszym aparacie. Zysk jest taki, że zamiast wozić router wystarczy laptop/netbook z USB...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Rafaelito Zobacz posta
    Cóż, jeśli ktoś nigdy nie umieścił aparatu wyżej niż zasięg rąk i nie musiał wchodzić na stołek czy drabinkę kilkaset razy lub też nigdy nie umieścił aparatu tuż przy ziemi bez przerwy się do niego schylając, ktoś kto nigdy nie przewiózł aparatu na sliderze, który też był na pewnej wysokości a max co zrobił z aparatem to z nim ukucnął, właśnie tak nonsensownie jak ty odpowie na to pytanie.
    Do tej pory nawet nie kucałem - przechylałem obiektyw i myślałem że jestem najlepszy, ale właśnie uświadomiłeś mi ile tracę. A w jaki sposób ten Ajpad porusza aparatem?

Pełne uzależnienie

Każdy ma swoje widzimusię: Londyn 2012 w INTERIA.PL - Igrzyska Olimpijskie - klasyfikacje, terminarz, program - myślę, że np. tu by Cię nie wpuścili...

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Każdy ma swoje widzimusię: Londyn 2012 w INTERIA.PL - Igrzyska Olimpijskie - klasyfikacje, terminarz, program - myślę, że np. tu by Cię nie wpuścili...
    A gdybym miotał..?
    Spokojnie panowie, chyba wolno wyrazić zdziwienie pytaniem o to, czy da się zdalnie sterować profesjonalnym sprzętem za pomocą telefonu czy tam czegoś? Wydawać by się mogło, że skoro jest tak silne zapotrzebowanie, to Canon chyba oferuje rozwiązanie systemowe. Czy jednak jesteśmy sprytniejsi i szukamy oleju do Porsche w hipermarkecie?
    Ostatnio edytowane przez Kuba1 ; 15-09-2012 o 17:03

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    A gdybym miotał..?
    W pewnym sensie - się miota właśnie...
    A gdybym miotał..?
    Spokój jest całkowity, i luzik, i beznapinka!
    Wydawać by się mogło, że skoro jest tak silne zapotrzebowanie, to Canon chyba oferuje rozwiązanie systemowe.
    Właśnie przez systemowe WFT możesz go zdalnie obsłużyć czymkolwiek, co ma wi-fi i przeglądarkę z javascriptem.
    Tyle, że WFT kosztuje tyle, że "WTF?" każdy pyta

Początki nałogu Awatar Sempoo
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Kwestia niejednakowego[1] odszumiania rawów.
    Weź sobie dwa sample o tej samej czułości i sprawdź na czerwonej szmatce co z detalem zrobiło odszumianie.

[1] nie, to nie znaczy suwaki w takiej samej pozycji
    Nie bardzo rozumiem - D4 ma szarą kaszę w porównaniu z jednorodnym szumem 1D X - chcesz powiedzieć, że surowe RAWY będą dużo bardziej zbliżone, niż te jpg z testu?
    60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Sempoo Zobacz posta
    Nie bardzo rozumiem - D4 ma szarą kaszę w porównaniu z jednorodnym szumem 1D X - chcesz powiedzieć, że surowe RAWY będą dużo bardziej zbliżone, niż te jpg z testu?
    To proste - należy wziąć sobie nie jpegi z tamtej strony, tylko rawy.
    I "pomerdać" suwakami tak, by uzyskać możliwie zbliżony efekt. To chyba oczywiste, że rawy z różnych puszek woła się trochę inaczej.
    Mnie to porównanie w jpegach wyglądało tak, jakby 1DX miał mocniej odszumione "color noise" (za mocno - widać to właśnie na czerwonej szmacie), a z kolei D4 miał za mocno pociągnięty suwak "luminance noise".

PS: niestety nie widzę tam rawów z D4 (do takich porównań zawsze biorę sobie scenki z "still life"). Szkoda, bo pokazałbym o co mi chodzi na przykładzie.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 15-09-2012 o 18:17
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Ależ Kuba1 nie chodzi mi tu o fizyczne przemieszczanie aparatu za pomocą smartfona/tabletu, chodzi o to że jeżeli umieścisz aparat w ciężko dostępnym miejscu to za pomocą smartfona/tabletu widzisz to co widzi aparat, możesz ustawić przysłonę, migawkę, iso, EV i pewno jeszcze coś na odległość. Na tablecie masz podgląd LV, parametry, guziczki w tym spust migawki oraz właśnie wykonane zdjęcie- teraz rozumiesz?

--- Kolejny post ---

Dzięki Bahrd i Pawel92, trzeba było zacząć od lektury transmitera WFT-E6. Jest dokładnie tak jak ma być i na dodatek chodzi to jeszcze wszystko na 5GHz oraz posiada DLNA. Można zatem zdjęcie podejrzeć już nie tylko tablecie ale nawet na dowolnej wielkości telewizorze z DLNA.

Strona 62 z 84 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów