Strona 54 z 84 PierwszyPierwszy ... 444525354555664 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 837

Wątek: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Odp: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

Marzeniem byłoby zobaczyć taką sekwencję jaką zrobił Czacha z 5D3 przy testowaniu AF.
    Canon EOS 5D Mark III – miłość od pierwszego … ?
    Nie musi jechać chłop na motorze, może jechać baba na rowerze ważne żeby było wieczorem i w przedziale iso 3200-12800. Jeśli nie da rady to może być street foto nocą z poruszającymi się obiektami w stronę aparatu lub od niego. Chodzi o to czy AF się zbiera i trafia czy marudzi i leży w słabym oświetleniu. Do pełni szczęścia jakby dało radę zrobić zdjęcie w biały dzień przy iso 100-200 czerwonej, soczystej, krwistej peonii, jestem ciekaw czy odda jej kolor poprawnie, musiałbyś sam to ocenić. Tu kończę koncert życzeń i oczywiście co zrobisz to zrobisz tylko zmuś ten aparat do czegoś, żeby pokazał, że wart jest te 26 tysięcy.
    Ostatnio edytowane przez Rafaelito ; 27-07-2012 o 00:27

Coś już napisał Awatar matijaz
    Miasto
    Wrocław/Bad Wimpfen

Cytat Zamieszczone przez zapomnialem_adresu007 Zobacz posta
    W poniedziałek będę miał 1DX w miarę możliwości mogę wykonać jakiś test wedle życzenia forumowiczów
    A mógłbyś przy okazji jakieś filmiki skręcić? Przy różnych wartościach ISO. Scenariusz bez znaczenia.
    Nie wiedziałem że tylu idiotów jest na świecie, dopóki nie skorzystałem z internetu.
    Stanisław Lem

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Nie no - przyznaję, że "zaszalałem"
    Z ciekawością - myślę - jak każdy obejrzę dowolne, w których nowy AF zo1972stanie zmuszony do ciężkiej pracy.
    Takie zdjęcia to można i Smieną zrobić. Nie widzę tu niczego powalającego, co by miało reklamować jakąś niesamowitość sprzętu...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Cytat Zamieszczone przez Rafaelito Zobacz posta
    Marzeniem byłoby zobaczyć taką sekwencję jaką zrobił Czacha z 5D3 przy testowaniu AF.
    Canon EOS 5D Mark III – miłość od pierwszego … ?
    Nie musi jechać chłop na motorze, może jechać baba na rowerze ważne żeby było wieczorem i w przedziale iso 3200-12800. Jeśli nie da rady to może być street foto nocą z poruszającymi się obiektami w stronę aparatu lub od niego. Chodzi o to czy AF się zbiera i trafia czy marudzi i leży w słabym oświetleniu. Do pełni szczęścia jakby dało radę zrobić zdjęcie w biały dzień przy iso 100-200 czerwonej, soczystej, krwistej peonii, jestem ciekaw czy odda jej kolor poprawnie, musiałbyś sam to ocenić. Tu kończę koncert życzeń i oczywiście co zrobisz to zrobisz tylko zmuś ten aparat do czegoś, żeby pokazał, że wart jest te 26 tysięcy.
    Będzie do dyspozycji skuter po małym tuningu , także spróbuję powalczyć z AF w trybie śledzenia. Co do kwiatka to nie obiecuję, że będzie to akurat peonia.

Cytat Zamieszczone przez matijaz Zobacz posta
    A mógłbyś przy okazji jakieś filmiki skręcić? Przy różnych wartościach ISO. Scenariusz bez znaczenia.
    Coś na pewno nagram, zapewne będzie to skuter w ruchu

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Takie zdjęcia to można i Smieną zrobić.
    Ja nie umiałbym... Zaimponowałeś mi!

PS
    Powyższe miały wprowadzić w klimat, a nie epatować techniką
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Ale jaka trudność jest w zrobieniu zdjęcia pływaka, poruszającego się w prawie stałej odległości od osoby fotografującej? Gdyby płynął delfinem w stronę fotografa, to nastręczałoby to pewne kłopoty, związane z nierównomierną prędkością przybliżania się, ale zdjęcie z boku?
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie

Zgoda - to miałem na myśli pisząc "nadpływającego"
    W domyśle było "ruchy rąk, krople wody przeszkadzają układowi AF złapać i utrzymać ostrość na twarzy wynurzającej się i zanurzającej".

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Zgoda - to miałem na myśli pisząc "nadpływającego"
    W domyśle było "ruchy rąk, krople wody przeszkadzają układowi AF złapać i utrzymać ostrość na twarzy wynurzającej się i zanurzającej".
    No mogłyby być też na przykład jakieś odblaski słońca zakłócające pracę AF-u .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No mogłyby być też na przykład jakieś odblaski słońca zakłócające pracę AF-u .
    W sumie... Rob Galbraiht poszedł uczyć, może jest to szansa, żeby przy Deiksie, kolega zapomnialem_adresu007 go zastąpił...

Strona 54 z 84 PierwszyPierwszy ... 444525354555664 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów