Strona 42 z 84 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 837

Wątek: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

Domyślnie

No to się zdziwisz. Ceny polecą na łeb.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    No to się zdziwisz. Ceny polecą na łeb.
    Tak mi się też zdaje. Jednak ten korpus to killer (mówię o systemie Canona żeby nie było że wywołuję jakąś wojnę systemową ). Ds-y też spadną i to ostro. Nie ma innej opcji - dlatego Canon przestał je robić - rynkowo straciły IMVHO rację bytu zupełnie.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-02-2012 o 23:58
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Polecą ceny i Ds'a i mkIV.
    Im więcej będzie puszek na rynku wtórnym a będzie ich dużo przed euro/olimpiadą to tym będą niższe ceny.
    Większość co będzie coś robić na euro/olimpiadę ostrzy sobie zęby na tą puchę.
    Co więcej 1DX wejdzie na rynek dosyć późno (kwiecień/maj) więc założę się, że w maju pojawi się na alle lawina DIII, mniejsza DIV. Bo trzeba będzie zdążyć zamówić/kupić i choć chwilę potestować przed tymi dwoma eventami
    DsIII raczej lawiny nie będzie, ale na pewno będzie zauważalny wzrost na rynku wtórnym.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Czasami mam wrazenie ze to forum ekonomiczne LOL

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Albo wróżbiarskie ;-)
    Ale faktycznie - korpus wydaje się być świetny i w związku z imprezami sportowymi może zwiększyć się podaż używanych.

Bywalec Awatar McMelassa
    Miasto
    Chodzież

Domyślnie

Po prostu nasz polskie forum. Miejsce gdzie wiemy wszystko o wszyskim.
    Rozwijam się... jeszcze tylko nie wiem w co.

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

Mi się wydaje,że jak tylko wysokie iso i poprawny af będzie,a z czasem więcej szkieł ,to duży odsetek ludzi zajmujących się foceniem ślubów , wolniejszej reporterki i niedzielnych fotografów przejdzie np. na takie Fuji x 1 pro . Z wielkimi puszkami oczywiście jeszcze dłuższy czas zostanie sporo osób,szczególnie potrzebujących seri 1d(...) do sportu,czy pracujących w trudnych warunkach , a także mających kompletną szklarnię w systemie .
    Tędy droga by ograniczać wielkość i kg na szyi, a często być też nie zauważalnym podczas robienia zdjęć . Sam 1d X to na pewno genialna puszka

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Tędy droga by ograniczać wielkość i kg na szyi, a często być też nie zauważalnym podczas robienia zdjęć .
    Tjaaa...Gość w pozycji Lunatyka czy Zombi wpatrujący się w ekranik w dłoniach jest niezauważalny....

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafik000 Zobacz posta
    Witam,
    jakby ktoś był ciekaw tu zdjęcia z 1D X w pełnej rozdzielczości.

http://web.canon.jp/imaging/eosd/samples/eos1dx/
    Dopiero dzisiaj zobaczyłem pierwsze pełnowymiarowe sample z 1DX, dla mnie rewelacja. Mam nadzieję, że tak dobra jakość zdjęć na wysokich ISO będzie również w 5d3

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Domyślnie

tzn, że na iso 1600 5dII nie jest w stanie wyprodukowac takiej jakości obrazka jak z tą modelką?
    x pro2/ 23/ 56/10-24/

Strona 42 z 84 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów