No to się zdziwisz. Ceny polecą na łeb.
No to się zdziwisz. Ceny polecą na łeb.
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-02-2012 o 23:58
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Polecą ceny i Ds'a i mkIV.
Im więcej będzie puszek na rynku wtórnym a będzie ich dużo przed euro/olimpiadą to tym będą niższe ceny.
Większość co będzie coś robić na euro/olimpiadę ostrzy sobie zęby na tą puchę.
Co więcej 1DX wejdzie na rynek dosyć późno (kwiecień/maj) więc założę się, że w maju pojawi się na alle lawina DIII, mniejsza DIV. Bo trzeba będzie zdążyć zamówić/kupić i choć chwilę potestować przed tymi dwoma eventami
DsIII raczej lawiny nie będzie, ale na pewno będzie zauważalny wzrost na rynku wtórnym.
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Czasami mam wrazenie ze to forum ekonomiczneLOL
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
Albo wróżbiarskie ;-)
Ale faktycznie - korpus wydaje się być świetny i w związku z imprezami sportowymi może zwiększyć się podaż używanych.
Po prostu nasz polskie forum. Miejsce gdzie wiemy wszystko o wszyskim.![]()
Rozwijam się... jeszcze tylko nie wiem w co.
Mi się wydaje,że jak tylko wysokie iso i poprawny af będzie,a z czasem więcej szkieł ,to duży odsetek ludzi zajmujących się foceniem ślubów , wolniejszej reporterki i niedzielnych fotografów przejdzie np. na takie Fuji x 1 pro . Z wielkimi puszkami oczywiście jeszcze dłuższy czas zostanie sporo osób,szczególnie potrzebujących seri 1d(...) do sportu,czy pracujących w trudnych warunkach , a także mających kompletną szklarnię w systemie .
Tędy droga by ograniczać wielkość i kg na szyi, a często być też nie zauważalnym podczas robienia zdjęć . Sam 1d X to na pewno genialna puszka![]()
Tjaaa...Gość w pozycji Lunatyka czy Zombi wpatrujący się w ekranik w dłoniach jest niezauważalny....Tędy droga by ograniczać wielkość i kg na szyi, a często być też nie zauważalnym podczas robienia zdjęć .
tzn, że na iso 1600 5dII nie jest w stanie wyprodukowac takiej jakości obrazka jak z tą modelką?
x pro2/ 23/ 56/10-24/