Strona 35 z 84 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 837

Wątek: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Oj coś pamięć szwankuje. Bo to, jak dla mnie, to była spektakularna wpadka: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6523
    Miejmy nadzieję, że Canon potrafi się uczyć na błędach
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Można się śmiać, ale zdecydowanie bardziej wolę poczekać te pół roku i mieć produkt finalny, niż niedoróbki od razu
    Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Miejmy nadzieję, że Canon potrafi się uczyć na błędach
    To co wyżej właśnie na to wskazuje. Cóż pożyjemy zobaczymy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar stormur

Domyślnie

W Finlandii mozna juz zamawiac. 6600euro, czyli 2000 wiecej niz D3s. Mimo, ze Canon jest duzo bardziej popularny- szalu w zamowieniach nie ma. Zmiescilem sie w 1 setke zamawiajacych, ale nie w 1a 500ke aparatow...

Poki co ceny uzywanych 1Dmk3 i 1Dmk4 polecialy w dol (ok 500e ) , a Nikony D3 i D3s (uzywane) zdrozaly o ok 200 .

Cena ma znaczenie. NAWET na "zachodzie"... Szybki ROI jest pozadany wszedzie. 2x4500 to nie 2x6500. 4k€ na ulicy nie leza. I mowa o malutkich klientach. Reuter;AFP i inni maja swoje ceny. Tez bym takie chcial...

Tak dla ciekawostki - wiekszosc reporterow ( znajmych i widzianych ) nadal jedzie na 1Dmk3... .
    Canon Elinchrom

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stormur Zobacz posta
    Tak dla ciekawostki - wiekszosc reporterow ( znajmych i widzianych ) nadal jedzie na 1Dmk3... .
    Nic dziwnego - tutaj nie ma miejsca na brandzlowanie się nowościami.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar stormur

Domyślnie

Ale prywatni klienci, i firmy niekiedy tez chca 20+ mpix i juz !
    Canon Elinchrom

Dopiero zaczyna Awatar Chtiej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stormur Zobacz posta
    Zmiescilem sie w 1 setke zamawiajacych, ale nie w 1a 500ke aparatow...
    Jaki jest termin oczekiwania? Ja zamówiłem właśnie w interfoto i teoretycznie powinien być w marcu ale z tego co ustaliłem telefonicznie, to realny czas realizacji zamówienia - przełom marca i kwietnia.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chtiej Zobacz posta
    Jaki jest termin oczekiwania? Ja zamówiłem właśnie w interfoto i teoretycznie powinien być w marcu ale z tego co ustaliłem telefonicznie, to realny czas realizacji zamówienia - przełom marca i kwietnia.
    Niezłą cenę mają. Ogólnie nie wiem czy to był dobry ruch bo tak naprawdę Canon jeszcze nie ustalił ceny na 1DX. Świadczy o tym brak pre-orderu na bh czy adoramie oraz jedna mała wzmianka zdaje się to potwierdzać:
    http://www.canonrumors.com/2012/01/c...attery-issues/
    Tylko ciekawe czemu? Canon sądził, że Nikon da większą cenę na D4?
    Ja sobie poczekam do maja - do pierwszych testów, real sampli i jakieś w miarę ustabilizowanej sytuacji na rynku.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

Jak będzie mozaika w cieniach to wysyłam zdechłego kota do Japonii.
    Blog | DeviantArt
    A900,5Dmk2

Dopiero zaczyna Awatar Chtiej

Domyślnie

No Ja chciałbym przed olimpiadą się na coś zdecydować dlatego skusiłem się zamówić już teraz, żeby mieć czas na testy w praktyce i ewentualne przymiarki do 1Ds3 lub 1d4, choć szczerze liczę, że nie będzie przykrych niespodzianek i 1DX będzie mi służył przez co najmniej kilka lat. Drugą kwestią przy zamawianiu w przedbiegach jest obawa z mojej strony o podwyżkę cen związaną z IO w Londynie.

Domyślnie

Jest już pre-order. Mam nadzieję, że to żart.
    http://allegro.pl/sklepik-poleca-can...055491584.html

Strona 35 z 84 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów