dla mnie jesli bedzie chodzil autofocus podczas filmowania to kupie go dla samej mozliwosci tego ustrojstwa
dla mnie jesli bedzie chodzil autofocus podczas filmowania to kupie go dla samej mozliwosci tego ustrojstwa
1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII
AF podczas filmowania z tak duzy sensorem ... nie bedzie mial sensu. Zawsze bedzie wolny. Pierwsze testy tego 1Dx juz to potwierdzily. Nie znam zadnej kamery/apartu z sensorem wiekszym niz 2/3 ktory mialby porzadny AF podczas krecenia video. Nawet panasonic Af101 z obiektywami panasonica jest bleeehhh![]()
Wg. tego co do tej pory czytałem to w sprawach video (AF) nie zmieniło się nic w stosunku do 7d/5d2.
...
Tylko czy rozmiar matrycy ma cokolwiek do predkosci AF na zasadzie kontrastu? W kompaktach dziala to znakomicie podczas filmowania (i fotografowania). Mozna pomyslec, ze to spowodowane wlasnie mala matryca, no ale przeciez kompakt Sony R1 ma taki wlasnie AF, a matryce APS-C i tam AF 'kontrastowy' smiga jak ta lala. Wiec dlaczego to ledwo zipie w LV na DSLR?
Nie moga, czy nie chca?
Ostatnio edytowane przez siudym ; 29-10-2011 o 00:26
Hejka, ogolnnie mowiac dotykalem, bawilem sie, a nawet macalem 1Dx ;]. Moge smialo powiedziec ze niezly z niego klamot. Jakos nie widze slubniaka biegajacego z dwoma Dx-i.
Staralem sie sprawdzic zaszumienie na poszczegolnych ISO co prawda jedynie na monitorze aparatu po maxymalnym zoomowaniu. Mimo moich prosb moznosci zobaczenia zdjec na monitorze, byl kompletny zakaz wyciagania kart z aparatu.
Na moje oko ISO 6400 w pelni uzyteczne nawet 12800, na 51200 wyrazny spadek w tonach i kolorach.
Pozdrawiam
a można wiedzieć gdzie go sobie można pomacać? :-P
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Tu trochę ciekawostek:
Tak opisać 1DX może absolutnie każdy. Nawet ten, kto nie miał go w ręku.![]()
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---