Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
Pragnę przypomnieć, że Sony samo robi aparaty cyfrowe, więc matryce robią raczej "pod siebie", nie pod (jakby nie było) konkurencję.
FF już nie robią. Niedawno otworzyli fabrykę produkującą matryce. Nowa fabryka = większa ilość towaru, który trzeba sprzedać. Sony musi produkować takie matryce, aby inne firmy chciały je kupić. A podejrzewam, że matryce FF dla nikona, sprzedane zostały w ilości dużo większej niż aparaty sony FF. Dlatego też uważam, że sony raczej współpracuje z nikonem przy produkcji matryc (w tym FF) niż rzuca mu to co zechce. Współpraca nie polega tylko na wspólnym projektowaniem , ale na określeniu na przykład oczekiwań.

PS a jeśli chodzi o porównania motoryzacyjne, zgadzam się z janmarem. Porsche był skierowany do innego klienta niż fiat 126p. Co nie oznacza że 911 była zła bo za droga. Nowa 1dynka nie jest aparatem dla wszystkich. To jest aparat flagowy. I o tym pamiętajmy. Mi jego specyfika odpowiada, ale ponieważ nie stać mnie na niego, moja piąteczka nadal robi dobre zdjęcia.