Strona 19 z 84 PierwszyPierwszy ... 917181920212969 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 837

Wątek: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez duperel Zobacz posta
    1. Unifikację górnego LCD z niższymi modelami - OK, jestem w stanie zrozumieć ale rezygnacja z niebieskiego podświetlania to dla mnie nieporozumienie. Od zawsze 1Dynki kojarzyły mi się ze szlachetnym, nowoczesnym, niebieskim wyświetlaczem Drobiazg... a jednak.

2. Jeśli nie zrezygnowali z dotychczasowego sposobu powiększania zdjęć to po co ten przycisk z lupką?

3. Przycisk Q chyba by mi się nie przydawał zbyt często. IMO dublowanie informacji.
    1. Prawda.
    2.
    One-touch zoom to area around active focus point at 100% magnification (plus other zoom shortcut options)
    3. Dali pewnie dlatego, że wszystkie nowe modele mają.

A co do ogólnych narzekań.
    Tutaj albo ktoś narzeka, że matryca za mała co jest akurat dziwne bo ostatnio coraz więcej było głosów, że dlaczego wyścig na mpxy itd... n
    Widać trzeba się czegoś uczepić czasem na siłe
    Albo, że za drogi (np. ja ) No ale drogi to on może jest u nas w kraju...
    W cywilizowanym świecie to są góra 2pensje (a nie roczna )
    Puszka jest naprawdę świetna. Jeżeli Nikon się nastawia na wielką matrycę to znowu trochę odpadnie w sporcie. Canon od początku tam był królem, zaczynając od AFa i USM. Nikon go tylko podgryza. Dzięki D3 i potem D3s bardziej niż kiedykolwiek, ale tą puszką, odświeżonymi wszystkimi tele + nowym 200-400/4 x1.4 widać, że Canon chce go z powrotem zepchnąć gdzieś na margines swojego poletka.
    Coś czuję, że 1DX + 300/400 2.8 IS II = kisiel w majtkach wszystkich fotorepo
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta

Wracając jednak do tematu: czy ktoś ma jakieś informacje n/t długości serii (zwłaszcza w RAW, oczywiście full speed) w 1DX?
    Poczytaj co pisałem wyżej - wszystko masz wyjaśnione :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Będzie przejściówka - gruba bo gruba, działająca jako TC a i owszem ale... będzie
    zdRAWki
    A z ta przejsciowka to bedzie sie mozna przejsc po rynku.
    Jak wejdzie multifocus (czy jak to zwia) plus cuda z rekonstrukcja obrazu w Photoshopie... Na szczescie obecnie na ulicach w Irlandii czesciej sie spotyka ludzi plumkajacych lustrzankami niz kompaktami, wiec ten sport jeszcze bedzie uprawiany ladnych pare lat.

BTW Proponuje zmienic nazwe watku na "Smecenie nad specyfikacja 1D X", bo zanim ten aparat wejdzie do sprzedazy to bedziemy miec juz z 50 stron dywagacji: kupie, nie kupie, kupilbym, potrzymalbym...

Aby skupic 0,1 % produkcji 1D X to przy obecnym kursie trzeba zaplacic okolo 150 tysiecy zl miesiecznie. Damy rade ?
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    A co do ogólnych narzekań.
    Tutaj albo ktoś narzeka, że matryca za mała co jest akurat dziwne bo ostatnio coraz więcej było głosów, że dlaczego wyścig na mpxy itd... n
    Widać trzeba się czegoś uczepić czasem na siłe
    Dla mnie to jest zrozumiałe, na niskorozdzielczą (nie małą!) matrycę narzeka dotychczasowy target 5D mkII niezadowolony z AF w dotychczasowej puszce oraz użytkownicy 1Ds którzy nie bardzo mają na co wymienić sprzęt.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    ...Jeżeli Nikon się nastawia na wielką matrycę to znowu trochę odpadnie w sporcie. Canon od początku tam był królem, zaczynając od AFa i USM. Nikon go tylko podgryza. Dzięki D3 i potem D3s bardziej niż kiedykolwiek, ale tą puszką, odświeżonymi wszystkimi tele + nowym 200-400/4 x1.4 widać, że Canon chce go z powrotem zepchnąć gdzieś na margines swojego poletka.
    Coś czuję, że 1DX + 300/400 2.8 IS II = kisiel w majtkach wszystkich fotorepo
    Nikon nastawia się na wielką matrycę ale w D800 a nie D4 (ma ją w D3x).

Zobaczymy za pół roku. Na razie to wirtualna wizjonerka :smile:
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Nikon nastawia się na wielką matrycę ale w D800 a nie D4 (ma ją w D3x).
    Nikon to chyba się musi nastawiać na to, co mu Sony da.
    Na razie daje matryce bardzo dobre, ale Sony dalej walczy na megapiksele z tego co widzę.

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Na razie daje matryce bardzo dobre, ale Sony dalej walczy na megapiksele z tego co widzę.
    Niby racja. Zobaczymy. Nie powinno być więcej jak 24 mpx .

Jeśli chodzi o 1DX - słyszałem już utyskiwania, że punkty AF znowu słabo rozstawione ale ponoć nie da się inaczej (ktoś to już tutaj tłumaczył dlaczego). Mi natomiast imponuje, że punkty krzyżowe są i w centrum i po bokach. Naprawdę bardzo dobrze zapowiadający się korpus.
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Wydaje mi się, że sony zależy na sprzedaży tego co wyprodukują. Matryce raczej są projektowane w porozumieniu i przy współpracy z ich głównym (lub jedynym) odbiorcą. Więc nikon nie nastawia się na to co soniacz mu łaskawie podrzuci, lecz współpracuje. Patrz Apple i matryce oraz procki od samsunga (z którym w innych kwestiach walczy przed sądami po całym świecie).
    Pozdrawiam Rysiek

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysib Zobacz posta
    Wydaje mi się, że sony zależy na sprzedaży tego co wyprodukują. Matryce raczej są projektowane w porozumieniu i przy współpracy z ich głównym (lub jedynym) odbiorcą.
    Pragnę przypomnieć, że Sony samo robi aparaty cyfrowe, więc matryce robią raczej "pod siebie", nie pod (jakby nie było) konkurencję.

Więc nikon nie nastawia się na to co soniacz mu łaskawie podrzuci, lecz współpracuje.
    A ta współpraca polega na tym, że kupuje wafle od Sony i dorabia "po swojemu" resztę. Zbieżność ilości mpix w odpowiednich lustrzankach Sony i Nikona przypadkowa przecież nie jest...
    Jak Sony nie wypuści własnego pełnoklatkowego korpusu z niedopakowaną matrycą, to i najprawdopodobniej Nikon takiego mieć nie będzie. Chyba że kupi od kogoś innego, tylko od kogo?

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Jak Sony nie wypuści własnego pełnoklatkowego korpusu z niedopakowaną matrycą, to i najprawdopodobniej Nikon takiego mieć nie będzie.
    To skąd Nikon miał matrycę do D700? Jak zapłacą to dostaną matryce, nie bój się.

Strona 19 z 84 PierwszyPierwszy ... 917181920212969 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów