Strona 17 z 84 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 837

Wątek: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

Bywalec Awatar duperel
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

KuchateK - dzięki za odpowiedź.

1. Unifikację górnego LCD z niższymi modelami - OK, jestem w stanie zrozumieć ale rezygnacja z niebieskiego podświetlania to dla mnie nieporozumienie. Od zawsze 1Dynki kojarzyły mi się ze szlachetnym, nowoczesnym, niebieskim wyświetlaczem Drobiazg... a jednak.

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...40225371_n.jpg

2. Jeśli nie zrezygnowali z dotychczasowego sposobu powiększania zdjęć to po co ten przycisk z lupką?

3. Przycisk Q chyba by mi się nie przydawał zbyt często. IMO dublowanie informacji.

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Mam kolegę wyznawcę SONY....
    bo widzisz... sony ma wyznawców.

a canon ma aparaty.

rany, co ja napisałem

koniec [/OT].

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Jedyna słuszna religia to canonizm - żeby nie było oftopa
    no właśnie.

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    znam sporo fotografów profesjonalnych używających aparatów tylko marki Canon z czego praktycznie żaden z nich nie słyszał o CB, albo słyszał i nigdy tutaj nie zaglądnął. Widać, różni znajomi
    widać nic im się nie popsuło do tej pory.
    albo inaczej: nic im się nie popsuło na tyle skutecznie, że serwis im nie naprawił (od ręki). ot co. :wink:
    pozdro.,
    m.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta

jaki gest!
    I tak cieszyć się należy, że nie zaproponował 50 rolek papieru toaletowego .

A wracając do tematu papieru to ta puszka wygląda genialnie jeśli to się wszystko potwierdzi w praktyce i jakość zdjęć pójdzie w parze ze specyfikacją to nic tylko kupować. Podejrzewam zresztą że długo nie będzie tego problemu, bo będą zapisy do komitetów kolejkowych :wink:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

W sumie ciekawe. Bo znam sporo fotografów profesjonalnych używających aparatów tylko marki Canon z czego praktycznie żaden z nich nie słyszał o CB, albo słyszał i nigdy tutaj nie zaglądnął. Widać, różni znajomi
    No i to jest dosyć jasne. Gdyb odwiedzali CB to najprawdopodobniej musieliby zmienić system dowiadując się jakich to złych aparatów używają.

Co do tematu głównego, to prawda jest dość prosta: wypuszczając 1D X Canon stał się posiadaczem najlepszego dSLR pośród konkurencji w segmencie. I żadne utyskiwania tego nie zmienią. Pytanie na jak długo (tzn. co odpowie Nikon i kiedy). Fakt drugi to to co napisałem już kiedyś, wywołując uśmieszki - zmierzch matryc innych niż FF w dSLR jest coraz bliższy...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No ok, Jarku, ale jak ktoś nie wie do czego jest "kółeczko" to myślisz, że kupi 1DX ?
    Ale oczywiście, że nie.
    A myślisz, że canon na 1Dx zarobi więcej niż na 600d, czy co tam się teraz na dole sprzedaje?
    Więc wracając do myśli przewodniej warto, żeby CPL zaczął zauważać takie fora jak nasze, bo tutaj są pieniądze do wydania a oni ani trochę nie dbają o podpowiedzi na co konkretnie je wydać.
    Oczywiście mi taki rodzaj marketingu nie jest do niczego potrzebny, ale przy okazji ich obecności na forum można by przemycić jakieś nasze pytania czy sugestie.
    Jarek

Coś już napisał
    Miasto
    Włodawa

Domyślnie

Jak dla mnie to 1Dx zapowiada się na ideał, szkoda tylko że jestem amatorem i nie stać mnie na taki wydatek. Jakoś nie wierzę, że 5Dmk3 będzie miał ładny obrazek przy 36mpix i na wszelki wypadek już jestem nim rozczarowany Bo ja w cuda nie wierzę, chyba że to będzie jakaś rewolucja w matrycach.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

W sumie to jak czytam opinie na różnych forach o iXie to najmniejszy entuzjazm widzę tutaj - nawet w narzekaniu .
    Ten lekko żałobny nastrój tłumaczę sobie tym, że ta wszystkomająca puszka jest poza zasięgiem większości przeciętych fotoamatorów i nie chodzi mi nawet o to, że kogoś nie stać ale najzwyczajniej w świecie nie ma sensu wydawać tyle kasy na aparat.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ten lekko żałobny nastrój tłumaczę sobie tym, że ta wszystkomająca puszka jest poza zasięgiem większości przeciętych fotoamatorów i nie chodzi mi nawet o to, że kogoś nie stać ale najzwyczajniej w świecie nie ma sensu wydawać tyle kasy na aparat.
    Ale to właśnie oni będą mieli najwięcej do powiedzenia. Przepraszam, do ponarzekania..
    czyli standard: "nie wiem, nie znam się, nie widziałem, ale i tak Wam powiem.."
    Jarek

Początki nałogu Awatar oszołom
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Ale to właśnie oni będą mieli najwięcej do powiedzenia. Przepraszam, do ponarzekania..
    czyli standard: "nie wiem, nie znam się, nie widziałem, ale i tak Wam powiem.."

Całkowicie się z tobą zgadzam, spotkałem niedawno "eksperta" od 1D Mark IV i po paru sekundach zorientowałem się, że gość nawet na oczy nie widział tego aparatu. Można do tego zmienić stwierdzenie - wiem, ale nie powiem- na -nie wiem, ale powiem- Ekspertów szczególnie w Polsce od wszystkiego jest pełno, prawdziwych fachowców jest nie wielu..
    Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Czy ten aparat będzie drogi? Rzecz względna. W normalnych krajach to 1-2 pensje? W Polsce też nie jest poza zasięgiem (bo i pensje czasem bywają normalne). Wystarczy przypomnieć sobie ile kosztował po premierze 5d mkII, że o serii 1 nie wspomnę.

Strona 17 z 84 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów