Pokaż wyniki od 1 do 10 z 837

Wątek: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Ty piszesz o profesjonalnych fotografach, oni nie mają czasu na bzdety.

Ja piszę o zwykłych ludzikach, którzy mają aparat z takim samym napisem jak mój i chcą się dowiedzieć jak to kółeczko ustawić, żeby zdjęcia wychodziły tak samo. I pewnie reporterzy jednostkowo wydają na sprzęt zdecydowanie więcej kasy, ale prawdziwe pieniądze leżą w portfelach tych drobnych pstrykaczy, którzy jeszcze teleobiektyw, jeszcze lampkę, jeszcze dodatkową baterię..
    No ok, Jarku, ale jak ktoś nie wie do czego jest "kółeczko" to myślisz, że kupi 1DX ?

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    No ok, Jarku, ale jak ktoś nie wie do czego jest "kółeczko" to myślisz, że kupi 1DX ?
    Ale oczywiście, że nie.
    A myślisz, że canon na 1Dx zarobi więcej niż na 600d, czy co tam się teraz na dole sprzedaje?
    Więc wracając do myśli przewodniej warto, żeby CPL zaczął zauważać takie fora jak nasze, bo tutaj są pieniądze do wydania a oni ani trochę nie dbają o podpowiedzi na co konkretnie je wydać.
    Oczywiście mi taki rodzaj marketingu nie jest do niczego potrzebny, ale przy okazji ich obecności na forum można by przemycić jakieś nasze pytania czy sugestie.
    Jarek

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

W sumie to jak czytam opinie na różnych forach o iXie to najmniejszy entuzjazm widzę tutaj - nawet w narzekaniu .
    Ten lekko żałobny nastrój tłumaczę sobie tym, że ta wszystkomająca puszka jest poza zasięgiem większości przeciętych fotoamatorów i nie chodzi mi nawet o to, że kogoś nie stać ale najzwyczajniej w świecie nie ma sensu wydawać tyle kasy na aparat.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ten lekko żałobny nastrój tłumaczę sobie tym, że ta wszystkomająca puszka jest poza zasięgiem większości przeciętych fotoamatorów i nie chodzi mi nawet o to, że kogoś nie stać ale najzwyczajniej w świecie nie ma sensu wydawać tyle kasy na aparat.
    Ale to właśnie oni będą mieli najwięcej do powiedzenia. Przepraszam, do ponarzekania..
    czyli standard: "nie wiem, nie znam się, nie widziałem, ale i tak Wam powiem.."
    Jarek

Początki nałogu Awatar oszołom
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Ale to właśnie oni będą mieli najwięcej do powiedzenia. Przepraszam, do ponarzekania..
    czyli standard: "nie wiem, nie znam się, nie widziałem, ale i tak Wam powiem.."

Całkowicie się z tobą zgadzam, spotkałem niedawno "eksperta" od 1D Mark IV i po paru sekundach zorientowałem się, że gość nawet na oczy nie widział tego aparatu. Można do tego zmienić stwierdzenie - wiem, ale nie powiem- na -nie wiem, ale powiem- Ekspertów szczególnie w Polsce od wszystkiego jest pełno, prawdziwych fachowców jest nie wielu..
    Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Uprawnienia umieszczania postów