Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 837

Wątek: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Moim zdaniem to i tak trzeba się cieszyć, że ktoś z firmy pofatygował się tutaj i wysłał oficjalną informację. Na ich miejscu w życiu by mi się nie chciało pisać do tych wszystkich malkontentów jacy tutaj są.
    Tylko tacy malkontenci wydają corocznie dziesiątki tysięcy na zabawki z ich dystrybucji. Zdaje się, jesteśmy największym zbiorowiskiem takich malkontentów tutaj.. Gdyby byli mądrzejsi, to od nas by zaczynali.

Jeden dzień po premierze? To i tak miło, że tak wysoko to forum jest brane pod uwagę.
    Tylko jeden dzień, żeby zrobić ctrl-c/ctrl-v? Faktycznie, pogratulować..
    Jarek

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fomag Zobacz posta
    Przekażemy gratulacje do Canon Polska, który powyższą treść przesłał do nas dzisiaj. Należy się cieszyć, że dostaliśmy to bez obecności wczoraj na prezentacji.
    Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Info było chyba dla cyfrowe.pl, nie dla canon-board.
    Właśnie... czy to info zostało przesłane do cyfrowe.pl czy do forum?
    Stawiam na to pierwsze .

Właściciel forum Awatar fomag
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Właśnie... czy to info zostało przesłane do cyfrowe.pl czy do forum?
    Stawiam na to pierwsze .
    Ha! Zadziwię Was! Wiadomość dotarła do głównej skrzynki email fomag'u i mam zapewnienia, że to się nie zmieni i kolejne informacje także będą do nas spływać. To nie zmienia faktu, że użytkownicy CB są najszybsi :-) i na pewno będzie już na forum informacja że coś się dzieje (nowy produkt, wydarzenie, katastrofa itd), do której się tylko dokleimy.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Tylko tacy malkontenci wydają corocznie dziesiątki tysięcy na zabawki z ich dystrybucji. Zdaje się, jesteśmy największym zbiorowiskiem takich malkontentów tutaj.. Gdyby byli mądrzejsi, to od nas by zaczynali.
    No proszę Cię. CB nie tworzy nawet 0.1% dochodu Canona

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No proszę Cię. CB nie tworzy nawet 0.1% dochodu Canona
    Masz rację. Niewielu z nas kupuje drukarki czy koparki.
    Jednak w przypadku zagęszczenia do dochodów z działu foto, to wcześniej czy później spora część sponsorów CPL trafia na to forum. A mogę to pisać z dużą pewnością, bo często gdzieś na firmowych eventach czy kotletach podchodzą do mnie ludzie, zaczyna się rozmowa o sprzęcie i okazuje się, że kojarzymy się właśnie z CB. W ten sposób poznałem naprawdę wielu użytkowników.
    Jarek

Domyślnie

Masz rację. Niewielu z nas kupuje drukarki czy koparki.
    Jednak w przypadku zagęszczenia do dochodów z działu foto, to wcześniej czy później spora część sponsorów CPL trafia na to forum. A mogę to pisać z dużą pewnością, bo często gdzieś na firmowych eventach czy kotletach podchodzą do mnie ludzie, zaczyna się rozmowa o sprzęcie i okazuje się, że kojarzymy się właśnie z CB. W ten sposób poznałem naprawdę wielu użytkowników.
    W sumie ciekawe. Bo znam sporo fotografów profesjonalnych używających aparatów tylko marki Canon z czego praktycznie żaden z nich nie słyszał o CB, albo słyszał i nigdy tutaj nie zaglądnął. Widać, różni znajomi

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W sumie ciekawe. Bo znam sporo fotografów profesjonalnych używających aparatów tylko marki Canon z czego praktycznie żaden z nich nie słyszał o CB, albo słyszał i nigdy tutaj nie zaglądnął. Widać, różni znajomi
    Ty piszesz o profesjonalnych fotografach, oni nie mają czasu na bzdety.

Ja piszę o zwykłych ludzikach, którzy mają aparat z takim samym napisem jak mój i chcą się dowiedzieć jak to kółeczko ustawić, żeby zdjęcia wychodziły tak samo. I pewnie reporterzy jednostkowo wydają na sprzęt zdecydowanie więcej kasy, ale prawdziwe pieniądze leżą w portfelach tych drobnych pstrykaczy, którzy jeszcze teleobiektyw, jeszcze lampkę, jeszcze dodatkową baterię..
    Jarek

Domyślnie

Ty piszesz o profesjonalnych fotografach, oni nie mają czasu na bzdety.

Ja piszę o zwykłych ludzikach, którzy mają aparat z takim samym napisem jak mój i chcą się dowiedzieć jak to kółeczko ustawić, żeby zdjęcia wychodziły tak samo. I pewnie reporterzy jednostkowo wydają na sprzęt zdecydowanie więcej kasy, ale prawdziwe pieniądze leżą w portfelach tych drobnych pstrykaczy, którzy jeszcze teleobiektyw, jeszcze lampkę, jeszcze dodatkową baterię..
    No ok, Jarku, ale jak ktoś nie wie do czego jest "kółeczko" to myślisz, że kupi 1DX ?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No ok, Jarku, ale jak ktoś nie wie do czego jest "kółeczko" to myślisz, że kupi 1DX ?
    Ale oczywiście, że nie.
    A myślisz, że canon na 1Dx zarobi więcej niż na 600d, czy co tam się teraz na dole sprzedaje?
    Więc wracając do myśli przewodniej warto, żeby CPL zaczął zauważać takie fora jak nasze, bo tutaj są pieniądze do wydania a oni ani trochę nie dbają o podpowiedzi na co konkretnie je wydać.
    Oczywiście mi taki rodzaj marketingu nie jest do niczego potrzebny, ale przy okazji ich obecności na forum można by przemycić jakieś nasze pytania czy sugestie.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Mam kolegę wyznawcę SONY....
    bo widzisz... sony ma wyznawców.

a canon ma aparaty.

rany, co ja napisałem

koniec [/OT].

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Jedyna słuszna religia to canonizm - żeby nie było oftopa
    no właśnie.

znam sporo fotografów profesjonalnych używających aparatów tylko marki Canon z czego praktycznie żaden z nich nie słyszał o CB, albo słyszał i nigdy tutaj nie zaglądnął. Widać, różni znajomi
    widać nic im się nie popsuło do tej pory.
    albo inaczej: nic im się nie popsuło na tyle skutecznie, że serwis im nie naprawił (od ręki). ot co. :wink:
    pozdro.,
    m.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów