Strona 11 z 84 PierwszyPierwszy ... 9101112132161 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 837

Wątek: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Bo agencje muszą już zacząć planowanie budżetu na przyszły rok dlatego tak wcześnie. Poza tym do marca mogą mieć większą pewność, że nie będzie powtórek z wczesnymi wadami 5D2 czy 1D3 tylko z drugiej strony, lepiej żeby naprawdę był bez najmniejszej wady bo jak coś wyjdzie w kwietniu/maju to mogą nie zdążyć z naprawami na letnie eventy
    Podejrzewam że poza kwestami czysto marketingowymi zwyczajnie będzie można tę puszkę testować do upadłego przed olimpiadą i usuwać wszelkie wady.
    Pamiętamy co było z 1DmkIII to była przełomowa pucha wyprzedzająca o lata świetlne konkurencję w momencie wypuszczenia, a przez niedopracowany AF okazała się wpadką dekady.
    Mam wrażenie że w Canonie wyciągają wnioski z takich wpadek.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Bo agencje muszą już zacząć planowanie budżetu na przyszły rok dlatego tak wcześnie. Poza tym do marca mogą mieć większą pewność, że nie będzie powtórek z wczesnymi wadami 5D2 czy 1D3 tylko z drugiej strony, lepiej żeby naprawdę był bez najmniejszej wady bo jak coś wyjdzie w kwietniu/maju to mogą nie zdążyć z naprawami na letnie eventy
    Bardzo rozsądnie. Do tego jeszcze kryzys, tragedia z tsunami i wreszcie uznali, że z wpadkami (przynajmniej tymi większymi, które nie są w stanie usunąć poprawki w oprogramowaniu) koniec. Jeszcze niekończąca się, zdrowa konkurencja i efekty cieszą. Dobrze jest
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    A czego brakuje Ci w 1Ds3?
    niczego, bo go nie mam póki co brakuje mi masy rzeczy w 5d2 z naciskiem na poprawność działania standardowych funkcji

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

A MLU pod jednym guzikiem w końcu jest, hę?

Początki nałogu Awatar WiatruMistrz
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Przeczytalem o nim na optycznych i zostałem zdewastowany moj 5d przestał robić zdjęcia hahaha, na papierze ideał ciekawe czy będą kłopoty wieku dziecięcego z nim.
    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
    http://rafalfoto.y0.pl

Domyślnie

A mi się nie podoba tylko ta literka "X" - wygląda jakby projektował ją jakiś grafik co to wrzuca "fejki" wyglądu nowych puszek typu 5d m3

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Doczytał ktoś ile rawów w serii zanim się bufor zatka?
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Ciekawe dlaczego ?
    Bythom.com - Oct 18: X Sure Seems Popular.

W skrócie: to czerwony klon D4 (premiera za tydzień ), reszta na stronce j/w.

Ktoś narzekał na brak studia: Sony zapowiedziało 36 MPx = A99 = D4X = 40 MPx 1DXs po wewnętrznym domknięciu specyfikacji sensora A99 i tym samym D4X.

http://www.robgalbraith.com/bins/mul...=7-11666-12012

Nie wiem czy ktoś zauważył, ale dla wyznawców fire in the hole Canon dał dodatkowe 100k gwarantowanej migawki.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 18-10-2011 o 21:49
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matti_1989 Zobacz posta
    A mi się nie podoba tylko ta literka "X" - wygląda jakby projektował ją jakiś grafik co to wrzuca "fejki" wyglądu nowych puszek typu 5d m3
    "X" wzięło się stąd, że to dziesiąta generacja luster profesjonalnych u Canona.

Cytat Zamieszczone przez tryton Zobacz posta
    Doczytał ktoś ile rawów w serii zanim się bufor zatka?
    To jest kwestia jeszcze nieustalona. Podejrzewam że nieustalona jest ostateczna wielkość bufora, która pewnie wyjdzie w praniu.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 18-10-2011 o 21:37
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matti_1989 Zobacz posta
    Faktycznie, jak dla mnie wygląda to mocno średnio. Miejmy nadzieję, że w praktyce nadrabia bogatym wnętrzem tak jak na papierze.

Strona 11 z 84 PierwszyPierwszy ... 9101112132161 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów