Strona 7 z 84 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 837

Wątek: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Chiba, że euro będzie w marcu po 5 złotych albo wcale już go nie będzie

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

W sumie to dobrze rozegrane. Pucha będzie dostępna od marca. Do sierpnia mniej więcej nikt jej nie kupi, bo będzie lock z powodu imprez sportowych. W sierpniu pójdzie do pierwszych śmiertelników za grube pieniądze. I akurat na photokinę za rok będzie premiera 5D3, więc część napaleńców już będzie po zakupie 1D-X

No chyba, że pójdzie premiera 5D3 po premierze D800...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Żeby się nie okazało, że Nikon D4 będzie szybciej w sklepach .

Tak na marginesie to jak się czyta tę specyfikację to widać, że jeśli to ma być killer to głównie killer piątki w filmach .

Co do całości to właściwie poprawili wszystko co powinni. Na szczęście nie dali 50 MPx (to sobie pewnie zostawią dla studyjnych). Migawka 400tyś, drugi joy, zdublowane przyciski, 41 krzyżowych, 5 ukośnych (jak centralny w 40D), czułość AF-a od -2EV, konfigurowalność AF-a jak w 7D, opóźnienie 38 ms, lan, dwa CF-y.

Niesamowite - Canon słucha użytkowników - lepiej późno niż wcale.

Nic tylko kupować - oczywiście wielu takich co "używają" aparatów w folderach i w necie powie, że za mało pikseli, za duży, za mały, za ciężki, etc. ale tym bym się nie martwił. Realnie dla zawodowców Canon wypuścił narzędzie przy którym jedynym ograniczeniem będzie talent, a nie sprzęt .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 18-10-2011 o 14:15
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A żeby na temat: skoro na dwóch DiGIC'ach piątkach z tak "małej" matrycy (18Mix) wyciąga "aż" 12-14 klatek, to znaczy, że na wyższych ISO będzie niezłe "szuru-buru" i pewnie nie zawiele detali, co akurat w reporterce sens jakiś ma. Smutny wniosek jednak jest taki, że jeśli postęp w konstrukcji matryc się w ogóle się jakiś dokonał, to raczej niewielki. Więc na przełomową puszkę przyjdzie jeszcze chyba długo poczekać...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Niesamowite - Canon słucha użytkowników - lepiej późno niż wcale.

Nic tylko kupować - oczywiście wielu takich co "używają" aparatów w folderach i w necie powie, że za mało pikseli, za duży, za mały, za ciężki, etc. ale tym bym się nie martwił. Realnie dla zawodowców Canon wypuścił narzędzie przy którym jedynym ograniczeniem będzie talent, a nie sprzęt .
    Gorzej .. ten aparat tak wygląda że nawet za 5 lat będzie dalej HOT!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No ale może ja się nie znam, w sumie po przeczytaniu specyfikacji tego czegoś tylko ziewnęłem. Chyba większy dresz emocji wywoła u mnie Rebel/700d (Oby nie z ekranem dotykowym, tfu...)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    No ale może ja się nie znam, w sumie po przeczytaniu specyfikacji tego czegoś tylko ziewnęłem. Chyba większy dresz emocji wywoła u mnie Rebel/700d (Oby nie z ekranem dotykowym, tfu...)
    Rozumiem że kolega jeszcze wczorajszy ale tak z grubsza zilustryfikuje.

1. Brak 1Ds w lini!!! (o ile dotrzymaja słowa)
    2. Wywalili APS-H!!! Gdzie dla wielu repo sportowych to była podstawa bycia w canonie.
    3. Canon z małą ilością Mpix!?! WTF?!
    4. Zęczeli słuchać ludzi WTF2!?!
    5. Dali więcej niż ludzie oczekiwali (poprawiona ergo 1d) WTF3?!?
    (6. 5DIII 36Mpix 1080p 60Fps, crappy AF?)

Canon has scored tripple WTF...

Hmm ..
    Pro crop : 7d
    Pro repo : 1dx
    Pro studio: upgraded 5dIII?
    ...
    Tyle. Brak rywalizacji we własnej stajni.
    Ostatnio edytowane przez wain ; 18-10-2011 o 14:34

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jak dla mnie świetna pucha. W zasadzie do wszystkiego. Jedynie cena może powalić - 7000USD to u nas na starcie koło 30k.
    Do czerwca będą schodzić na pniu wykupywane przez wszystkie agencje i fotorepo, znikoma dostępność więc myślę, że u nas cena może być i jeszcze większa. Na jesień może dojdzie do tych 25k ;-)
    Nie będzie za szybko wersji "Xs":
    With this announcement, Canon is also officially discontinuing the EOS-1Ds Mark III (though this is largely a formality, as the company is likely to have stopped manufacturing this body eons ago). Going forward, the EOS-1D X will be the only 1-series camera the company makes, or at least it will be once it becomes a shipping product starting next year.
    źródło: http://www.robgalbraith.com/bins/mul...=7-11666-12012
    Moim zdaniem rozdzielą 5D na 2 segmenty:
    1. 5D3 - Ogromna matryca na pewno powyżej 30MPx dalej 3fpsy zakres ISO pewnie do 6400 dalej 9pkt. AF
    2. Pewnie jakieś 3D/6D - Matryca koło 15-18Mpx, 8fps, ISO coś koło 25600, więcej punktów AFa + pewnie doładowany video.
    Ani jedna ani druga puszka nie zagraża w żadnym stopniu 1DX
    Ale to się przekonamy dopiero po tym co pokaże Nikon.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Bywalec
    Miasto
    Pommern

Domyślnie

http://www.youtube.com/watch?v=wVAJJQXa_Mw

sympatyczny, może za rok dolar będzie po 2 pln
    EOS 5, 500N, 400D, 50D

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

Ogólnie co by nie gadać to BONKowa trójka się chowa

Do czego służą te dziwne przyciski czy cokolwiek to jest przy bagnecie - podgląd głębi ostrości ?
    Ostatnio edytowane przez SebaWolf ; 18-10-2011 o 14:54

Strona 7 z 84 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów